Tunne juuret - perinteistä ponnistaen

Ruokakulttuurin historian tiedostaminen on tärkeää, jotta voi ymmärtää tämän päivän raaka-aineita ja makumaailmoja. Keittiömestarien lapsuuden ruokamuistot ja ruokakulttuuriperinteet ovat yksilöllisiä, ja ne antavat suuntaa tulevalle kehittymiselle.

Julkaistu

Ravintola-asiakkaita kiinnostaa ruoka- ja makumatkailu. Yhä useammmin menestyvät ravintolat tarjoavat kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka sisältävät tarinoita ruokien, ihmisten ja raaka-aineiden takaa. Ruoka- ja juomatarjonnan tarinallistamista voi tehdä myös ravintolan kotisivuilla.

Tarinoiden jalanjäljillä

ML 5 21 Heritage-Cooking Tarinoiden-Jalanjaljilla Vorschmack Persoonallisen makumaailman annokseen saa fermentoiduilla kurkkuviipaleilla sekä rapeutta perunasipsillä. Viimeistele punajuurifluidit etikkapunajuurikuutioilla.

Vorschmack

Katso resepti!

Vorschmack on tunnettu itäeurooppalainen liharuoka, jonka tiedetään tulleen Helsinkiin ja Suomeen rikastuttamaan ruokakulttuuria Mannerheimin kautta. Tarjoile Mannerheimin matkoiltaan tuoma herkku päivitettynä ja tarinan kera. Raaka-aineet ovat edullisia ja valmistaminen suhteellisen helppoa, vaikka vaatiikin aikaa. Valmiin vorssin voi myös pakastaa, jolloin raaka-aineen riittävyttä on helppo hallita. Perinteisen vorschmackin voi päivittää hyödyntämällä fermentoituja kurkkuviipaleita sekä kurkku- ja punajuurifluideja.

Juomasuositus

Täyteläinen, runsas ja samettisen pehmeä Regolo Ripasso on klassikkoesimerkki Veneton alueen pehmeästä viinistä, jonka voi helposti yhdistää erilaisten liharuokien kanssa. Toimii erinomaisesti etenkin pitkään haudutettujen annosten kanssa, joiden lisäkkeenä on hapokkaita elementtejä.

Vahvoja muistijälkiä

ML 5 21 Heritage-Cooking muistijälkiä Savustettu kala 001 Usko omaan tapaasi savustaa, laitat sitten kalat oikein tai "väärinpäin". Mielipiteitä on monia. Lisäksi kannattaa huomioida myös markkinoilta saatavat maustetut savustuslastut, -purut sekä -pelletit, joilla saa ruokaan persoonallista makua.

Suurella osalla suomalaisista on muistoja vastasavustetun kalan mausta ja tuoksusta. Ulkomaalaisille matkailijoille savustetun kalan maku saattaa olla uniikki ja eksoottinen makuelämys. Savustetun kalan klassisimmat lisäkkeet suomalaisessa keittiössä lienevät perunapyree ja sienimuhennos. Näitä klassisia elementtejä pystyy personoimaan. Perunapyreetä voit maustaa esimerkiksi ruskistetulla voilla, yrteillä tai sitruunalla. Perinteisen sienimuhennoksen tilalla voi annoksen lisukkeeksi valmistaa paistettuja sieniä ja kuningasosterivinokaspyreetä.

ML 5 21 Heritage-Cooking Vahvoja-muistijalkia Kuningasosterivinokaspyree 002 Siitakesienilastut antavat näyttävyyttä annokselle. Sienimuhennoksen korvaavat paistetut kuningasosterivinokkaat ja siitakesienet, joihin saa kermaisuutta kuningasosterivinokaspyreellä.

Kuningasosterivinokaspyree

Katso resepti!

Juomasuositus

Kehittynyt, vivahteikas ja hedelmäinen Marani on loistava kermaisten ruokien ja savustettujen kalojen kanssa. Viini on valmistettu kuivatuista Garganega-rypäleistä ja maussa on kuivattuja hedelmiä sekä kuivaa hunajaisuutta. Tammikypsytys on tuonut viiniin hienoa syvyyttä ja mausteisuutta.

Legendaariset leikkeet

ML 5 21 Heritage-Cooking Legendaariset-leikkeleet 002 Menu-tuotesarjassa on monipuolinen valikoima valmiiksi paneroituja leikkeitä sekä raaka-aineet leikkeiden valmistamiseen.

Leikkeet eri muodoissaan ovat kuuluneet suomalaisten ravintoloiden ruokalistoille jo pitkään. Niitä on tarjottu ja tarjoillaan niin klassikkoravintoloissa kuin liikenneasemilla. Hyvä leike on rapea pinnalta, mehevä sisältä, eikä se saa tuntua rasvaiselta. Persoonallisilla ja mielenkiintoisilla lisäkkeillä luot kestosuosikille oman tarinan. Lihan lisäksi panerointi on tärkeä osa leikettä. Japanilaistyyppinen pankokorppujauho on isokokoisempaa, näyttävää ja maukasta. Sen avulla paneroinnista tulee sopivasti rapea, ilmava ja laadukas.

ML 5 21 Heritage-Cooking Legendaariset-leikkeleet 001 Possunleike valkosipulimajoneesia Perunapyrellä viimeistelty confattu peruna lämmitetään uunissa ja viimeistellään yrteillä ja kukilla.

Possunleike ja valkosipulimajoneesia

Katso resepti!

Juomasuositus

Kypsä ja kehittynyt viini Alsacen sydämestä. Viini on kypsynyt pitkään, ja siinä voi aistia kuivan hunajaista, kehittyneen sitruksisia ja mausteisia aromeja. Moniottelija, joka sopii paistettujen kalojen ja vaaleiden lihojen kanssa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä