Aitoja Italian makuja Kesprosta

Italian maut ja aidot italialaiset tuotteet kiinnostavat Kespron asiakkaita. Keväällä Kespron ostotiimi haki Italiasta lisää alkuperäisiä makuja Marr Academyn avulla.

Julkaistu

Teksti

Anssi Nurminen ja Mariaana Nelimarkka

Marrin asiantuntemus avaa kesprolaisille Italian alueelliset keittiöt Calabriasta Venetoon. Maan keskivaiheilla sijaitseva Marr tuntee koko gastronomisen Italian ja sen maakunnalliset erikoisuudet. Kespron asiakkaille parhaisiin ratkaisuihin päädyttiin monipuolisen maistelun ja keskustelun myötä.

Marr on Italian suurin horeca-tukkuri, ja arvokas kumppani Kesprolle, joka on Marrin ja sen akatemian avulla löytänyt parhaat Italian maut Suomen markkinoille. Marrin hankintakanavat ovat erinomaiset ja laaja valikoima palvelee erinomaisesti pohjoiseurooppalaisen maan tarpeita.

"Marrin ostajat valitsevat meille tuotteet, jotka he tuntevat, ja joiden pitkät perinteet he osaavat avata meille. Kollegamme luovat meille valikoiman kotikentällään", Kespron suunnittelupäällikkö Sari Holi kuvailee yhteistyön etuja.

Juustoja Riminiltä

Johtolankana Riminille hankintamatkalle lähteneillä foodservice-ammattilaisilla olivat asiakastoiveet. Ostotiimissä olivat mukana Sari Holin lisäksi tuotepäällikkö (juustot ja maitotaloustuotteet) Niina Lindman, tuotepäällikkö (lihajalosteet ja valmisruoka) Paula Leinonen ja Food Development Manager Anssi Nurminen.

"Kespron asiakkaat ovat toivoneet täydennystä italialaisten tuotteiden valikoimaan. Italian Riminillä olimme yhteistyökumppanimme Marrin vieraina ja kehitimme yhdessä Marrin edustajien, Branch director Luca Lombardin, Sourcing coordinator Simone Rossin ja Executive chef Sergio Ferrarinin kanssa valikoiman, joka puhuttelee, on ajankohtainen ja vastaa asiakkaiden tarpeita", Anssi Nurminen kuvailee.

Marrin Stelio Lani, Kespron Anssi Nurminen ja Niina Lindman, Sergio Ferrarini ja hänen tiiminsä Marr Academystä, Sari Holi ja Paula Leinonen Kesprolta ja heidän takanaan Simone Rossi ja Marco Spinoni Marrilta. Marrin paikallinen asiantuntemus kesprolaisten käytössä. Kuvassa mukana Marrin Stelio Lani, Kespron Anssi Nurminen ja Niina Lindman, Sergio Ferrarini ja hänen tiiminsä Marr Academystä, Sari Holi ja Paula Leinonen Kesprolta ja heidän takanaan Simone Rossi ja Marco Spinoni Marrilta.

Tiiviin kahden päivän vierailun aikana ostotiimi tarttui ripeästi toimeen ja maistoi kaiken, mitä marrilaiset olivat valikoineet Suomen-markkinoita varten.

Niina Lindmanin koostama asiakaspalaute oli keskiössä, kun kesprolaiset valitsivat nuorta grana padanoa ja vähintään 36 kuukautta kypsytettyä parmigiano reggianoa. Tavoitteena joka tuotteen valinnassa on mahdollisuus tarjota ravintola-asiakkaille elämyksiä.

"Muutamassa vuodessa keskustelu on noussut ihan uudelle tasolle: jos aiemmin pohdittiin, valitako parmesan vai grana padano, nyt mietitään, ottaako 12, 24 vai 36 kuukautta kypsytettyä parmesaania tai minkä ikäistä grana padanoa tarvitsen", Nurminen huomauttaa.

Kespron Salumi-asiantuntijan Paula Leinosen oli helppo sparrailla ja pohtia parhaita mahdollisia leikkeleratkaisuja hankintoja koordinoivan Simone Rossin kanssa.

Raaka-aineet tekevät pizzan

Illallinen paikallisessa pizzeriassa L’Arcangelossa avasi vielä uusia näkymiä aitoon italialaiseen tapaan valmistaa ruokaa. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa valmistaa pizza! Paikan isäntä maistatti ensin perinteisiä pizzoja, joiden taikinaa on nostatettu vain lyhyen aikaa. Hän halusi maistattaa myös hieman paksumpia ja modernimpia pizzoja.

Pizzatrendeistä puhuttaessa katseet kääntyivät canottoon, kumiveneestä nimensä saaneeseen uuteen tapaan leipoa pizza, jonka reunat kohoavat korkealle. Samaan hengenvetoon isännät totesivat, että italialaiset pizzamestarit uskovat kukin vahvasti omaan tyyliinsä.

Päivitetty aitojen italialaisten tuotteiden valikoima on nyt käytettävissänne!

Pizzan teossa on aina kyse jauhoista, täytteistä ja tunteista. Uuni ei ratkaise bisnestä.

Elämysten toteuttaminen onnistuu vain laadukkailla raaka-aineilla, ja intohimon omaan tekemiseen pitää olla vahvaa. Lisäksi pitää olla halu kohdata asiakas ja tehdä hänen päivästään parempi.

"Kaikki L’Arcangelon pizzat syntyvät normaalissa pizzauunissa. Pizzanteko ei ole uunikeskeistä vaan raaka-aine- ja prosessikeskeistä", Anssi Nurminen summaa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä