Egg bites – Vaihtelua pikkusuolaisiin

Monessa tilanteessa tarvitaan uusia ideoita pikkusuolaisiin. Kuluttajat kaipaavat uusia makumaailmoja ja terveellisiä vaihtoehtoja.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: DAVA Foods

Kuvat

DAVA Foods

DAVA Foodsin egg bites -resepteissä yhdistyvät herkulliset maut, hävikkiraaka-aineiden hyödyntäminen sekä monipuoliset ravintoarvot.


Vastuullinen ja helppo ratkaisu hävikin hyödyntämiseen

Egg bites on herkullinen ja monipuolinen resepti, jolla voi hyödyntää hävikkiraaka-aineita. Valmiista munakokkelimassasta egg bites -annoksia syntyy helposti, eikä tarvitse huolehtia kananmunan säilytyksestä tai kuorien hävittämisestä. Reseptiin voi käyttää lähes mitä tahansa kasviksia tai muita raaka-aineita, mitä on syystä tai toisesta jäänyt yli. Esimerkiksi pinaatista ja fetasta syntyy helppo ja herkullinen makuyhdistelmä. Lisää valmiita makuvaihtoehtoja myös täällä.

Resepti: Egg bites pinaatti-feta

1 annos 10 annosta
Määrä Määrä Yksikkö
DAVA Laktoositon munakokkeli 0,035 0,35 kg
Cheddarjuustoraaste kelt. + valk. 0,015 0,15 kg
Pinaattipakaste 0,007 0,07 kg
Fetakuutio 0,007 0,07 kg
Yht. 0,064 0,64
Annoksia 1 10

Tee näin:

  1. Voitele muffinssivuoka.
  2. Sulata ja valuta pinaatti.
  3. Kaada munakokkelimassa muffinssivuokiin. Seos ei turpoa uunissa.
  4. Lisää täytteet ja laita juustoraaste pinnalle.
  5. Paista 180˚ C:ssa n. 15 minuuttia

Dava Egg bites paprika oliivi kananmuna

Kasvikset ja monipuolinen muna tuovat kaivatun lisän tarjontaan

Kananmunassa on runsaasti hyvälaatuista proteiinia ja mm. D- sekä B12-vitamiineja. Egg bites -välipalat maistuvat meheviltä ja kokoonsa nähden täyttäviltä. Resepti on helppo tehdä viljattomana ja gluteenittomana.

Egg bites sopii mm. kahviloihin pikkusuolaiseksi tai välipalaksi sekä myös salaatin kanssa täyttävämmäksi annokseksi. Sen avulla on helppo lisätä lihattomia vaihtoehtoja, jotka silti täyttävät ja pitävät nälkää.

Erilaisilla kasviksilla saa sesonkivaihtelua rajattomasti. Täytteenä voi kokeilla tuoreita yrttejä, kasviksia tai juuresraasteita sekä täydentää säilykkeillä tai pakasteilla. Kasviksia sisältävät munavälipalat ovat varmasti tervetulleita leipien ja piirakoiden vaihtoehdoiksi!

DAVA-Foods munakokkeli

DAVA laktoositon munakokkeli

Munakokkelia saa kätevästi valmiina pakasteena ja sitä voi käyttää aamiaisen olennaisena osana tai sovellettuna muihin ruokalajeihin. Valmiiksi suolalla ja pippurilla maustetulla munakokkelilla säästää työaikaa ja voi luottaa, että munakokkeli on aina tasalaatuista ja herkullista. Munakokkelin voi kypsentää pussissaan, mikä säästää tiskiä. Sen voi höyryttää joko pakasteena tai nopeammin valmiiksi sulatettuna. Munakokkelin rakenne kestää hyvin lämpöhauteessa. Kokonaisten munien menekkimääriä voi olla vaikea ennustaa ja sen vuoksi valmiin pakastetuotteen käyttö myös vähentää ruokahävikkiä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä