Pastat ovat monipuolinen ja helppo raaka-aine ammattikeittiössä

Pastat ovat monipuolinen ja helppo raaka-aine ammattikeittiössä. Kespron monipuolinen pastavalikoima tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin.

27.5.2020

Julkaistu

Roope Permanto

kuvat

Pastat ovat monipuolinen ja helppo raaka-aine ammattikeittiössä. Kespron monipuolinen pastavalikoima tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin.

Erityisesti kiireisenä kesäsesonkina kannattaa suosia tuorepastoja niiden helppouden ja nopean valmistuksen vuoksi. Monimuotoiset kuivapastat tuovat vaihtelua salaattipöytiin ja annoksiin. Kauden kasvikset, sienet ja tuoreet yrtit täydentävät kesäterasseilla tarjottavien pasta-annosten makua ja näköä.

Artesaanifiilistä tuorepastoilla

Tuore pasta kypsyy nopeasti ja antaa annokseen ”käsintehdyn” tunnun. Tuorepastat sopivat lautasannoksiin, tyylikkäisiin noutopöytiin ja esimerkiksi ruokaisten ja tyylikkäiden salaattien raaka-aineeksi. Monipuolisuutta tuorepastoihin tuovat erilaiset muodot ja täytteet.

Tuorepastan keittäminen on nopea prosessi. Pastan muodosta ja paksuudesta riippuen keittoaika on 2–4 minuuttia. Pakastetuorepastan keittoaika on 1–2 minuuttia pidempi riippuen pastan koosta ja paksuudesta. Pasta keitetään aina runsaassa, suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Jos pasta tarjoillaan heti, se valutetaan ja sekoitetaan kastikkeeseen ja tarjoillaan. Jos pasta tarjoillaan myöhemmin tai kylmänä, se jäähdytetään juoksevan veden alla tai jäävedessä ja sen jälkeen valutetaan, pyöritellään öljyssä ja laitetaan astiaan odottamaan.

Tuorepastaan ei jää samaan tapaan purutuntumaa kuin kuivapastaan, vaan se saa tuntua suussa pehmeältä.

Jos tuorepasta on pakastettu, keittoaika pitenee 1–2 minuuttia riippuen pastan koosta ja paksuudesta.

Monimuotoiset kuivapastat

Kuivapastat ovat ammattikeittiön perusraaka-aine ja loistava ja monipuolinen kuiva-ainevarastovara. Niiden ympärille voi rakentaa ruokalistankin, kunhan esikeittää pastat vetariin ennen tarjoilua.

Pastoissa muodolla on väliä. Pintatuntuma sekä pastan muoto vaikuttavat siihen, miten kastike tarttuu tai täyttää pastan. Paksut kastikkeet tarjoillaan usein sellaisissa pastamuodoissa, joissa kastikkeelle on reilusti ”tilaa”. Näitä ovat muiden muassa erikokoiset simpukka- ja putkipastat. Ohuemmat ja öljypohjaiset kastikkeet tarjotaan vastaavasti pelkkää pintaa tarjoavien pastamuotojen kanssa, esimerkiksi spagetin, tagliatellen, pappardellen tai fusillin kanssa.

Kuivapastan keittoaikaan vaikuttaa pastan laatu, muoto ja paksuus. Pastaa ei saa keittää liikaa, muuten se pehmenee ja sitä on vaikeaa jatkokäyttää. Lisää pasta aina suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja valuta heti, kun keittoaika on täynnä. Jäähdytä pasta tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Kuivapastaan saa jäädä purutuntumaa. Kannattaa muistaa, että pasta jatkaa kypsymistään keittämisen jälkeen ja kosteus tasaantuu, jolloin se pehmenee esimerkiksi yön aikana.

Hävikistä hyötykäyttöön

Keitettyä pastaa saattaa jäädä yli. Kypsän pastan voi helposti hyödyntää marinoituna salaattien raaka-aineena tai patoihin ja keittoihin lisäämään niiden ruokaisuutta, ja siitä on helppo valmistaa myös erilaisia gratinoituja uunipastoja.

Näin keität gluteenittoman pastan

Valitse gluteenittomaksi pastaksi ohut ja nopeasti à la minute kypsyvä pasta. Varmista, että sinulla on keittiössä kattila gluteenitonta pastaa varten ja saat veden kiehumaan parissa minuutissa. Lisää tilkkaa öljyä kypsän pastan joukkoon, jolloin pasta saa makua ja pysyy helpommin irtonaisena.

Pastatuotteita

21548569 Canuti Delizie Mozzarella di Latte di Bufala e Olive Taggiasche, täytetty tuorepasta 3x1 kg, pa
21548572 Canuti Garganelli tuorepasta 3x1 kg, pa
21548575 Canuti Stringoli tuorepasta 3x1 kg, pa
21548570 Canuti Paccheri tuorepasta 2 kg, pa
21548574 Canuti Spaghetti alla chitarra tuorepasta 2 kg, pa
21548571 Canuti Pappardelle tuorepasta 1,5 kg, pa
21426583 Davigel Vuohenjuusto-oliiviöljyravioli 2x2,5 kg, pa
21426581 Davigel 4 juuston tortellini 3x2 kg, pa
21426585 Davigel Iso herkkusieniravioli 5 kg, pa
21639058 Marr spaghetti grossi 5 kg
21535399 Menu Kuviopasta 5 kg farfalle
21535400 Menu Kuviopasta penne rigate 5 kg
21535401 Menu Kuviopasta 5 kg fusilli
21545322 Menu Kuviopasta 5 kg gnocchi
21338715 Menu Penne täysjyvä 5 kg
21639060 Marr kuviopasta 5 kg elicoidali
21639059 Marr kuviopasta 5 kg strozzapreti

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä