Poke-kulhoista kaurabowleihin

Poke-kulho on yksinkertaisesti kulhollinen keitettyä riisiä, suikaloituja kasviksia ja proteiinilisäke. Raikas, rouskuva ja ruokaisa lounassalaatti tuo trendikästä vaihtelua vitriinin salaattitarjontaan. Ja hyvällä katteella.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Poke bowl on kotoisin Havaijilta, jossa sitä on syöty 1800-luvulta asti. Havaijilaisessa pokessa keitetyn, lämpimän riisin päälle on koottu marinoitua ahi-tonnikalaa sekä hillitysti kasviksia ja yrttejä, jotta marinoidun kalan maku pääsee oikeuksiinsa. Kalamarinadissa on seesamiöljyä, soijakastiketta, kevätsipulia, chiliä ja inkivääriä.

Vinkki! Bowlit muuntautuvat helposti niin vegaanin kuin sekasyöjänkin tarpeiden mukaan.

Vain Kesprosta bowl pysty Kulho on Villeroy & Bochin The Rock sarjaa – saatavilla ammattikeittiöille Suomessa vain Astiatukku Kesprosta.

Uusia mahdollisuuuksia poke-kulhon varioimiseen!

Poke-kulho on maailmaa valloittaessaan muuntunut, sillä perusohjetta on helppo varioida oman liikeidean, raaka-aineiden saatavuuden ja ruokasesonkien mukaan.

Perinteinen poke-kulho muuntuu suomalaiseksi kaurabowliksi, kun korvaat riisin kaurasuurimoilla. Proteiiniksi kauran kaveriksi käy melkein mikä vain: graavattu, kylmäsavustettu, savustettu tai marinoitu kala, katkaravut, marinoitu tofu, herneet ja miksei lihakin. Syksyllä marinoidut sienet ja paahdetut juurekset sopivat erinomaisesti kaurabowleihin. Toki täydennystä voi ottaa myös perinteisemmistä poke-lisäkkeistä kuten avokado, pikkelöity inkivääri, kurkku, mango ja punasipuli.

Kauran voit tarjota joko lämpimänä tai kylmänä ja voit maustaa sitä sushiriisin tavoin. Kylmää kauraa tarjottaessa kulhot voi koota viimeistelyvalmiiksi vitriiniin.

Vain Kesprosta bowl dark pysty Kulhojen sisältöjä on helppo varioida keittiön misatilanne huomioiden. Näin hävikkiriski on pienempi.

Katso lisää inspiraatiota Kespro Tuoretukusta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä