Pitääkö kokin tietää, mikä on frakki ja pistooli? Reinin Liha kertoo!

Reinin Lihan neljä tukijalkaa ovat poro, karitsa, nauta ja possu. Kun keittiömestari suunnittelee tiiminsä kanssa ruokalistaa keittiössä, ratkaisut ja valmiiksi leikatut lihat löytyvät Reinin valikoimasta Lihatukku Kesprosta.

Julkaistu

Teksti

Eeva Ylitalo

Kuvat

Sami Heiskanen

Lihanleikkaaja Tomi Heiskanen leikkaa varmoin ottein poroa Reinin Lihalla Helsingin Tukkutorilla. Hänellä on lihanleikkaamisesta jo 24 vuoden kokemus. Poron lisäksi Heiskasen käsien kautta lähtee myös leikattua possua, nautaa ja karitsaa ravintoloihin myytäväksi.

”Tämän ammatin oppii tekemällä. Työ on hyvin fyysistä ja käsityötä, varsinaista koulutusta alalle ei ole”, Heiskanen sanoo.

MN 5 23 Reinin lihanleikkuu 2 Ruhot paloitellaan Reinin Lihalla asiakkaille sopiviksi paloiksi.

Poron lihan leikkaaminen aloitettiin Reinillä tänä syksynä asiakkaiden toivomuksesta. Poro on arvokas raaka-aine, jossa on paljon ravintolatarjontaan sopivia ruhon osia.

MN 5 23 Reinin lihanleikkuu 5 Lihanleikkaaja Tomi Heiskanen.

”Leikkaustapa muistuttaa hieman karitsanlihan käsittelyä, sillä lihakset ovat pieniä. Ruhossa on paljon arvopaloja, ja sitä ei voi leikata raskaalla kädellä”, Heiskanen kuvaa.

Lihatukku Kespron kautta Reinin Lihan valikoimassa on yli 400 tuotetta karitsasta joulumakkaroihin.


Tuoretta lihaa nopealla toimitusajalla

Asiakkaalle on paljon hyötyä siitä, että ruhot leikataan Reinin Lihalla. Esimerkiksi poron lihan kierto Reinin Lihan leikkaamosta asiakkaalle on nopeaa.

”Koska leikkaamme itse, saimme lihaa tarjolle jo heti lokakuun alussa. Paloina myydessä tarjontaa olisi ollut vasta myöhemmin. Lihan alkuperä tiedetään tarkasti, ja se tulee asiakkaalle tuoreena, ilman teurastamolla odottamista”, kertoo Reinin Lihan tuotantojohtaja Pasi Työppönen.

MN 5 23 Reinin lihanleikkuu 4 Reinin Lihan tuotantojohtaja Pasi Työppönen.

”Kun ensimmäiset palat saatiin leikattua maanantaiaamuna, asiakas oli jo niitä noutamassa. Myös jauhelihat lähtevät heti eteenpäin”, Työppönen sanoo.

Reinin Lihalla leikattavat ruhot ovat karitsa, poro, nauta ja possu.

Lihan leikkaaminen on käsityötä

Reinin Liha on liha-alan artesaaniyritys, joka vaalii kokonaisvaltaista laatua ja palvelua. Oleellinen osa sitä ovat osaavat lihanleikkaajat. Lihat tulevat Reinille kokonaisina ruhoina. Reinin lihanleikkaajat paloittelevat ruhot asiakkaille sopiviksi paloiksi.

”Lihoista hyödynnetään kaikki osat. Esimerkiksi porosta erotellaan paloina sisä- ja ulkofile, sisäpaisti, paahtopaisti, potka tai lapa, entrecôte ja lisäksi käristys- ja burgerilihat. Leikkaamme myös erityisleikkauksia asiakkaan toiveen mukaan”, Työppönen kertoo.

MN 5 23 Reinin lihanleikkuu 3

Tarvitseeko siis asiakkaan tietää, mikä on frakki tai pistooli?

”Ei tarvitse. Ne ovat meidän ammattikieltämme, eivät kokkien käytössä. Keittiössä ruhonosat ovat pienempiä. Frakki on ruhon etupää kylkineen. Pistooliksi kutsutaan ruhon takapäätä ilman kylkeä”, Työppönen paljastaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä