Ruokaturvallisuus lisää luottamusta ravintolaruokaan

Ammattikeittiöissä on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaille tarjottava ruoka on käsitelty oikeassa lämpötilassa, ja että kylmäketjusta, pintapuhtaudesta ja kuljetusten aikaisesta pakkaamisesta on huolehdittu oikein.

Julkaistu

Teksti

Fredman

Kuvat

Fredman; Laura Tammisto, Studio Torkkeli

Asiakkaan näkökulmasta on oleellista, että kylmä ruoka tarjotaan kylmänä ja kuuma kuumana. Tämä on yksi ruokaturvallisuuden perusperiaatteista.

Automaattiset hälytykset edistävät ruokaturvallisuutta ja vähentävät hävikin syntymistä

Fredman - Chefstein ISS ravintolapalveluiden operoimassa ravintola Ferossa ylläpidetään ruokaturvallisuutta monin eri keinoin ja sitä hallitaan Fredmanin Chefstein®-järjestelmällä.

Suomessa ratkotaan joka päivä valtakunnallisesti satoja ruokaturvallisuushälytyksiä ja niihin reagoimalla vältetään ruokaturvallisuusriskien syntyminen. Fredmanin Chefstein® on suunniteltu auttamaan ammattikeittiöitä ruokaturvallisuuden ylläpitämisessä ja se on käytössä noin 600 ammattikeittiössä ympäri Suomen. Ravintolahenkilökunnalle tulevat hälytykset voivat kertoa esimerkiksi siitä, että vastaanotettavan raaka-aineen lämpötila on liian korkea, eli kylmäketju on katkennut.

Automaattisia hälytyksiä tulee myös, jos kylmätilojen ovi on jäänyt auki ja tilan lämpötila nousee. Kun siihen voidaan reagoida nopeasti, vältetään hävikkiä ja säästetään kuluja.

Omavalvonta vie aikaa kuluttaa monessa keittiössä edelleen kyniä ja paperia

Fredman - Ville Parkkinen

Työ ammattikeittiössä on hektistä ja vuorot vaihtuvat tiuhaan. Hyvät työkalut lisäävät toiminnan läpinäkyvyyttä ja varmistavat, ettei mikään jää huomaamatta. Sovellus muistuttaa ravintolatyöntekijöitä myös pintapuhtausnäytteiden ottamisesta.

Teknologian kannattaa antaa tehdä manuaaliset rutiinitehtävät työntekijöiden motivaationkin näkökulmasta. Työskentelytavat keittiössä muuttuvat pakostikin, kun ammattilaisista on huutava pula ja tekijöillä varaa valita, muistuttaa Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen.

Jo ruokalämpötilojen ja laitteiden raja-arvoja sekä ruokahävikin määrää tarkkailemalla voidaan parantaa työskentelytapoja. Panostamalla omiin vahvuuksiin, mittaamalla, kouluttamalla ja tekniikan avustamana, ravintola turvaa ruoan ja siten myös asiakkaidensa turvallisuuden, täydentää Parkkinen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä