Vapauta ravintola-ammattilaiset siihen työhön, jossa he ovat parhaimmillaan

Kespron blogissa Harri Ahmavuori: ”Tämän lockdownin jälkeen kuluttajat ovat täynnä kotoilua. Silloin ravintolan kannattaa suunnata painopiste tärkeimpään – asiakaskohtaamiseen ja kokonaisvaltaisen elämyksen tarjoamiseen, jota kotona ei voitu rakentaa.”

Julkaistu

Teksti

Harri Ahmavuori

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Kevään siintäessä horisontissa olemme jälleen ravintoloiden lockdownissa. Edellisestä lockdownista oppineena alan toimijat ovat viime viikot valmistelleet take way palvelumallejaan ja toiminnan sopeuttamista erilaistuvaan kysyntään.

Viimeistään tämän lockdownin jälkeen kuluttajat ovat täynnä kotoilua. Silloin ravintolan kannattaa suunnata painopiste tärkeimpään, eli asiakaskohtaamiseen ja kokonaisvaltaisen elämyksen tarjoamiseen, jota kotona ei ole voitu rakentaa.

Asiakkaiden palatessa ravintoloihin, kannattaa ottaa ensimmäisistä viikoista kaikki irti. Viime kesästä oppineena voidaan odottaa jälleen asiakasryntäystä, joten ravintolan henkilökuntaan kohdistuu painetta. Silloin on tärkeää mahdollistaa henkilökunnan ammattitaidoin hyödyntäminen mahdollisimman hyvin vapauttamalla resursseja perustuotannosta ja suuntaamalla ne asiakaskokemuksen viimeistelyyn.

Puljonki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ravintolan osaamisen keskittämisessä vaativampiin tehtäviin. Kuten Puljonki Sauce Demi-Glace -kastikkeemme pakkaustekstissä todetaan: ”Käytimme tämän kastikepohjan valmistukseen 72 tuntia. Ettei sinun tarvitsisi.” Kastikkeet ovat aikaa vievä ruoanvalmistuksen vaihe, mutta me Puljongilla uskomme tuotteidemme olevan laadultaan niin hyviä, että niistä löytyy jokaiseen tarpeeseen korkealaatuinen vaihtoehto.

Kun mietimme millaiset ovat vaatimukset ravintoloille vuonna 2021 kuluttajien odotuksissa, voimme todeta vaatimusten edelleen kasvaneen. Kuten Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimuksesta viime syksyltä pystyimme lukemaan, asiakkaat suuntaavat ravintoloihin eritoten kokeilemaan kokkien ammattitaidolla toteutettuja autenttisia annoksia, joita ei vielä itse tunneta tai osata valmistaa kotiolosuhteissa. Kansalaisten pitkän kotoilujakson jälkeen uskoisin tämän edelleen voimistuvan.

Tutkimuksesta voidaan päätellä, että tulevaisuudessa esimerkiksi erityistä ammattitaitoa vaativien lihojen valmistuksesta tulee ravintolakäyntien kohokohtia. Eläimen ruhon eri osien luova hyödyntäminen nousee esimerkiksi keskiöön. Yhtälailla kasviksia tarjotaan ravintoloissa jo nyt tavalla, johon asiakas ei yleensä kykene, mihin viittaavat esimerkiksi yleistynyt villiyrttien ja versojen sekä fermentoinnin hyödyntäminen.

Kuluttajien vaatimusten kasvaessa, annatko sinä ammattilaisillesi mahdollisuuden hyödyntää erikoisosaamistaan ja loistaa? Mahdollistatko perusraaka-aineiden jalostusasteen ja työvuorolistan suunnittelussa henkilökunnallesi enemmän aikaa kokonaiselämyksen rakentamiseen ja asiakaskokemuksen viimeistelyyn?

Joudumme kaikki sinnittelemään seuraavat haastavat viikot, mutta toivottavasti jälleen sen jälkeen pääsemme ottamaan menetettyä kasvua takaisin. Jos kaikki vain menisi hyvin koronan kukistamisessa – niin tehdään jälleen ensi kesästä kaikkien aikojen ravintolasesonki.

Puljonki Oy Harri Ahmavuori 150x150

Harri Ahmavuori
Sales Manager Finland
Puljonki, Nestlé Professional Food

Vuonna 1991 perustettu Puljonki tekee liemiä, kastikepohjia ja käyttövalmiita kastikkeita ravintola-alan ammattilaisia varten. Tuotteet valmistetaan samoin kuin ammattikeittiössä: paahtamalla ja keittämällä. Tämä uniikki valmistustapa on tehnyt tehtaan tuotteista haluttuja monissa ravintoloissa. Puljongin tuotantotilat sijaitsevat Juuassa ja yritys on Euroopan suurin tekijä alallaan. Puljonki on osa Nestlé Professional Foodia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä