Vinkkejä kevättalven tarjontaan

Kevättalven merkki- ja teemapäivinä maistuvat makeat kakut, tortut, pullat ja leivokset. Tilaa on silti myös suolaisille sesonkiherkuille, kuten meheville blineille ja raikkaille mädeille.

Julkaistu

Yllättävät maku- ja raaka-aineyhdistelmät ovat takuuvarmoja hittejä ja puheenaiheita sosiaalisessa mediassa, joten nappaa osasi huomiosta Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Sesonkihybridit tarjoavat kivaa uutta virettä tuttuihin juttuihin. Vihreillä kuulilla kruunatut runebergintortut ja mätijoulutortut taisivat olla viime vuoden villeimpiä ideoita, ja laskiaispullia täytettiin ainakin lakulla, suklaalla ja kookoksella.

Nyt tehdään blinejä Runebergille!

Piirakanpäivä 23.1.

Hyvä hetki herkuille on torttujen ja piirakoiden oma merkkipäivä 23. tammikuuta. Makeiden piirakoiden suosikit ovat perinteiset kuningatar, omena ja mustikka. Suolaisten piirakoiden suosikkitäytteet ja päälliset ovat savukinkku, lohi, broileri ja riista.

Suklaakakkupäivä 27.1.

Suklaakakku paloiksi lohkottuna tarjottimella

27.1. vietetään yhtä maailman herkullisimmista teemapäivistä, suklaakakkupäivää. Varaa siis pakastimeen Menu Suklaalevykakkua sekä Brakesin laadukkaita, valmiiksi paloiteltuja suklaakakkuja. Muista myös gluteeniton suklaakakku!

Runebergin päivä 5.2.

Runebergin unelmatortun viipaleita tarjottimella

Varaslähtö 5. helmikuuta vietettävään Runebergin päivään otetaan Runebergin Unelmatortulla. Leivo kääretorttuun Runebergintortun makuja: mantelia, kanelia, inkivääriä ja vadelmaa. Täytteessä maistuu valkosuklaalla makeutettu tuorejuusto. Manteli- ja perunajauhoista leivottu Runebergin Unelmatorttu on gluteeniton.

Makeaa makealle

Runsaanmakuisten suklaakakkujen kanssa maistuu hunajainen, kuivattujen hedelmien ja vaniljan aromeja tarjoava makea viini. Makupariksi italialaiselle Vin Santolle sopivat myös voimakkaat juustot.

Lornano Vinsanto viinipullo kyljellään

21285833 Lornano Vin Santo del Chianti Classico 37,5 cl, 15 %

Kevääksi kevyempää

Salaatinlehtiä ruskeassa kulhossa

Auringonvalon lisääntyessä ajatuksen kääntyvät kesään, annokset kevenevät ja vihreiden salaattien menekki kasvaa. Myös kevyempien kastikkeiden kysyntä lisääntyy, joten täydennä salaattipöytää raikkailla kastikevaihtoehdoilla. Klassisen vinegretten balsamietikasta ja öljystä voi tehdä erilaisilla sekoitussuhteilla. Hyvä suhde on 2:1, öljyä kaksi osaa, etikkaa yksi.

Kala à la Kalevala

Kalevalanpäivän kalakeitto hauesta

Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä 23.2. lausutaan oodi rantakalalle, Kalevalan 40. runo. Väinämöisen rantakala ravintolan ruokalistalle rakentuu kermaisista haukiquenelleistä, kuutioperunoista ja minivihanneskuutioista. Viimeistele annokset Menu Ruistassuista paahdetuilla ruiskrutongeilla.

Ken on nuorin neitosista,
sepä hauki keittämähän
murkinaksi muruiksi,
kalaisiksi lounahiksi!
Kävi neiet keittämähän,
kävi kilvan kymmenenkin.
Siitä hauki keittämähän,
murkinoihan muruina.
Jäipä luita luotoselle,
kalanluita kalliolle.

Vesi vanhin voitehista

Kalakeiton paras juomakumppani on raikas lähdevesi. Kespron omat lähdevedet tulevat Salpausselän harjulta Polar Spring -lähteestä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä