Eläinsuojelulinjaus ohjaa K-ryhmän hankintoja

Keskon vastuullisuusohjelman kuuluu K-ryhmän eläinsuojelulinjaus, jota Kespro noudattaa hankinnoissaan.

Julkaistu

Kespro noudattaa kaikissa hankinnoissa K-Ryhmän eläinsuojelulinjausta, joka on osa Keskon vastuullisuusohjelmaa. Eläinsuojelulinjauksessa määritellään periaatteet muun muassa tuotantoeläinten hyvinvointiin, lähiruokaan, luomuun ja kasvisvaihtoehtojen tarjoamiseen.

Valikoimapäätöksiä tehdessä otamme huomioon tuotantoeläinten hyvinvoinnin. Edellytämme, että sopimussuhteiset tuotantoeläinten alkutuottajat, kuljetusyritykset ja teurastamot noudattavat lihateollisuuden tuotantotapaohjelmia ja auditointimenettelyä. Tämä koskee sekä kotimaista että ulkomaista hankintaketjua.

Viisi vapausperiaatetta

Edellytämme, että eläinperäisten tuotteiden alkutuotannossa on huolehdittu viidestä vapausperiaatteesta:

  1. Eläin on vapaa nälästä, janosta ja väärästä ruokavaliosta.
  2. Eläin ei joudu kärsimään pelosta ja pitkäkestoisesta stressistä.
  3. Eläimelle ei aiheuteta ruumiillista tai henkistä kärsimystä.
  4. Eläin on vapaa kivuista, vammoista ja taudeista.
  5. Eläin on vapaa toteuttaman lajityypillistä käytöstä.

Tiesitkö?

Sikava ja Naseva: Kannustamme suomalaisia sikatiloja liittymään Sikavaan, eli sikaloiden terveysluokitusrekisteriin sekä Nasevaan eli nautatilojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään. Sikavan mukaisesti tuotettu sianliha voidaan merkitä Laatuvastuu-pakkausmerkinnällä. Suosimme valikoimapäätöksissämme Laatuvastuu-merkittyjä sianlihatuotteita.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä