Kestävästi Keravalta – 200-vuotias Sinebrychoff ja ympäristö

Lokakuussa tasan 200 vuotta täyttävä Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen strategiaan - Together Towards ZERO, eli yhdessä kohti nollaa. Tavoitteena on muun muassa vähentää hiilijalanjälkeä ja vedenkäyttöä merkittävästi.

Julkaistu

Teksti

Sinebrychoff

Kuvat

Sinebrychoff

Muovi vähenee ja kiertää

Pienilläkin innovaatioilla on suuri merkitys. Coca-Cola-pullojen kaulaosaa on lyhennetty neljällä millillä. Samalla korkit kevenivät hieman. Näillä toimenpiteillä vähennetään markkinoille tuodun muovin määrää 490 000 kiloa vuodessa, mikä vastaa noin 20 miljoonaa säästettyä muovipulloa.

Muovisten juomapullojen hiilijalanjälkeä voidaan pienentää materiaalivalinnoilla. Tästä syystä Coca-Cola-pulloissa käytetään kierrätettyä muovia ja biopohjaista muovia. Kierrätetyillä PET-pulloilla on pienempi hiilijalanjälki kuin vastaavan kokoisilla lasi- tai alumiinipakkauksilla. Muovin kierrätysteknologia on kehittynyt pitkälle ja PET-pullot ovat Suomen kierrätetyin muovipakkaus: 90 % pulloista käytetään materiaalina uudelleen. Cokis-sivukuva

Kylmä olut lämmittää panimon

Sinebrychoffin panimolla otetaan talteen oluenvalmistuksesta syntyvää lämpöä. Lämmön talteenotto on vähentänyt Sinebrychoffin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi.

Talteenotettu lämpö kattaa jo noin viidesosan Sinebrychoffin lämmönkulutuksesta. Sitä hyödynnetään kiinteistöjen lämmityksessä ja tuotantoprosessissa.

Olut kuplii muissakin juomissa

Sinebrychoffin panimolla syntyy hiilidioksidia oluen käymisen yhteydessä. Oluen tuotannosta talteen otettua ja puhdistettua hiilidioksidia käytetään kaikkien Sinebrychoffin valmistamien juomien hiilihapottamiseen.

Esimerkiksi Coca-Colassa siis kuplii Karhu-oluen puhdistettu hiilidioksidi! Hiilidioksidin kierrätys on myös osa Baltic Sea Action Groupille tehtyä sitoumusta.

Mahdollisimman vähän vettä

Sinebrychoff on vesipihi panimo: vuonna 2018 raakavettä kului 2,3 litraa tuotettua juomalitraa kohti. Tavoite vuoteen 2030 on 1,7 litraa raakavettä per tuotettu juomalitra. Panimo tutkii mahdollisuutta hyödyntää kierrätettyä vettä ns. teknisenä vetenä esimerkiksi tuotantotilojen siivouksissa.

Lue lisää näistä ja muista Sinebrychoffin kestävän kehityksen tekemisistä >>

Sinebrychoff-200-logo

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä