Kokit keittiössä Sue Ellen -ravintolassa

Lintsi Linnamäki toi syksyllä avattuun Sue Ellen Dining Room & Bariin Yhdysvaltojen Etelävaltioiden itärannikon rennonletkeän tunnelman, täyteläiset maut ja mutkattoman fiiliksen.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Tero Ikäheimonen

Sue Ellenin hyvä fiilis on jo laajalti tunnettu, vaikka avasitte ovet vasta marraskuussa?

Vastaanotto on tosiaan ollut hyvä ja ihmiset ovat viihtyneet. Moni on kehunut näyttävää avokeittiötämme, jossa kokkaamme ihan asiakkaiden silmien edessä. Yleisestikin Sue Ellenin ilme on avoin ja rento. Tänne tullaan tosi paljon porukalla nauttimaan yhteisöllisesti hyvästä ruoasta ja viihtyisästä tunnelmasta. Olemme upealla paikalla upeissa tiloissa, Helsingin toiseksi vanhimmassa kivitalossa. Myös turistit ovat löytäneet meidät ja ovat tykänneet herkullisista annoksistamme.

Tuleeko kokille paineita avokeittiössä olla shown keskipisteenä?

Kieltämättä aika framillahan siinä ollaan, mutta siihen tottuu ja helpottaa kun vauhtiin pääsee. Ihmiset juttelevat ja kyselevät paljon syödessään tässä tiskillä ja diggaan siitä tosi paljon. Se on juuri sitä avointa ja suoraa vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa, mitä me halutaankin. Hyvä ruoka puhuttaa aina, kysymyksiä voi tulla maan ja taivaan välillä – viihdyn itse siinä tilanteessa oikein hyvin.

Mikä on Sue Ellenissa suosittu annos?

Menuun ollaan inspiroiduttu Yhdysvaltojen Etelävaltioista, sehän sopii tähän Etelärannan osoitteeseenkin. Täällä ei olla kuitenkaan ihan sillä perinteisellä gumbo- tai cajun-linjalla, vaan enemmän olemme ottaneet vaikutteita Ranskan ja Britannian entisten siirtomaa-alueiden ruokakulttuurista Charlestonin ja Savannahin alueilta. Siellä maut ovat vielä rikkaampia, ja ennen kaikkea meitä viehätti se valtava vieraanvaraisuus ja huolenpito ja lämpö, jota haluamme täälläkin asiakkaillemme tarjota. Annoksista merelliset herkut ovat suosittuja, mutta kyllä meiltä saa kunnon lihaakin – vaikka kokonaisen possun niin halutessaan. Todella suosittua on meidän LoBo eli Low Country Boil, jota nytkin valmistamme.

### Millaisista raaka-aineista siis lähdetään liikkeelle? Low Country Boilin makujen runsaus tulee tietenkin ensinnäkin erinomaisesta liemestä, johon laitetaan ronskisti ja reilusti simpukoita, tiikerikatkarapuja ja tuoretta maissia. Vihreät tomaatit raikastavat kokonaisuutta, ja kaiken komeudeksi voidaan laittaa vielä sekaan tuomiasi Davigelin kampasimpukoita kevyesti paistettuna. Alkuperäiseen keittoon kuuluu myös peruna, mutta meillä mennään ilman. Liikaa ei keitellä eikä sekoitella, että simpukat pysyvät kasassa. Päälle persiljaa sekä nokare maustettua majoneesia, ja annos on valmis. Tässä on monta pientä yksityiskohtaa, joista haluamme olla tarkkoja. Esimerkiksi maissit haluamme aina ostaa tuoreina ja kokonaisina. Niitä käytetään Sue Ellenissä monenlaisiin ruokiin. Kesprosta saamme okraa tuoreena ja pikkelöimme sen täällä itse.

Timo "Lintsi" Linnamäki esittelee Sue Ellen -ravintolan ruokasalia

Olet monessa mukana oleva ravintolakonkari. Miten pidät huolta itsestäsi?

Työaika on vaan jaettava nyt päivittäin Murun, Pastiksen ja Sue Ellenin kesken, mutta kun tästä niin tykkää niin jaksaa. Tosin on muistettava välillä myös lomailla. Silloin pitää lähteä johonkin oikeasti pois, että kroppa ja aivot tajuavat että nyt ollaan vapaalla. Mutta olen myös sitä mieltä, että ihan hyvä tapa viettää vapaapäivää on ihan vaan möllötellä sunnuntai kotisohvalla!

Kuka

  • Ravintoloitsija, huippukokki Timo ”Lintsi” Linnamäki.
  • Sue Ellenin lisäksi yrittäjänä Pastis- ja Muru-ravintoloissa.
  • Harrastukset: pitkillä lomilla reissuun, vapaapäivät rauhallisesti kotona.

Sue Ellen

  • Ravintola avattiin marraskuussa 2017
  • Salissa on noin 60 asiakaspaikkaa
  • Alakerran tiiliholvissa noin 30 paikan tilaussali
  • Osoite Eteläranta 16, Helsinki

Katso myös muut Kokit keittiössä -sarjan jutut:

Kokit keittiössä ravintola Pompierissä >>

Kokit keittiössä ravintola Fat Lizardissa >>

Kokit keittiössä: Fermentoimalla korealaisia makuja ruokiin >>

Kokit keittiössä: porvoolainen Rafaels's steakhouse >>

Kokit keittiössä: Ravintola KW >>

Kokit keittiössä: Meripaviljongin Mikael Kyyhkynen >>

Kokit keittiössä: Suomen keittiömestarit Foodsterissa >>

Kokit Keittiössä Hotelli Helkassa >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä