Kustannustukea voi hakea taas

Kustannustuki on määräaikainen valtiontuki, joka on tarkoitettu Suomessa toimiville yrityksille COVID-19 pandemian aiheuttamien liiketoiminnan yleisten vaikutusten helpottamiseksi.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

iStockphoto

Matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yritykset voivat hakea jälleen kustannustukea. Kustannustukea voi hakea nyt kuudennen kerran.

Kustannustukea voivat hakea matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yritykset

Kustannustuen hakuaika jatkuu toukokuun loppuun asti. Tukien hakumäärät ovat samat kuin edellisillä hakukierroksilla eli 2 000-1 000 000 euroa. Tukien yhteenlaskettu enimmäismäärä on 2,3 miljoonaa euroa. Tuen haku alkoi huhtikuun lopulla 2022 ja jatkuu 31. toukokuuta 2022 asti.

Matkailu- ja ravintola- sekä tapahtuma-alan yritykset voivat hakea kustannustukea, jos liikevaihto on alentunut neljänneksen 1.12.2021–28.2.2022 verrattuna kauteen 1.12.2019–29.2.2020. Uusilla yrityksillä vertailukausi on marraskuu 2021.

Jotta kustannustukea olisi mahdollista saada, yrityksen pitää olla perustettu viimeistään marraskuussa 2021

Kustannustukea voi hakea, jos liikevaihto on alentunut 25 prosenttia aiempien tukikierrosten 30 prosentin sijaan. Kustannustuen tukikausi on 1.12.2021–28.2.2022. Kustannusten alenemista verrataan vertailukauteen 1.12.2019–29.2.2020. Uusilla yrityksillä vertailukausi on marraskuu 2021. Hakemukset käsittelee valtionkonttori.

Kustannustuen lisäksi on mahdollista hakea tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin

”Tämä koskee käytännössä lähinnä suurempia yrityksiä. Hakijan kannalta kattamattomien kiinteiden kustannusten tuen hakeminen on työläs prosessi, sillä se korvaa tappioita ja vaatii tuloslaskelmia pahimmillaan konsernitasolta. Tukien enimmäismäärät ovat kuitenkin selvästi suurempia kuin kustannustuessa. Hakemuksia tullee vähän, ja tukieurot jäänevät vaatimattomiksi.”, arvioi lakimies, varatuomari Jukka Suominen Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:stä.

Yritykset ovat voineet hakea myös sulkemiskorvausta, jonka hakuaika päättyi huhtikuussa

Sulkemiskorvaus oli yritysten haettavissa nyt toisen kerran.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä