Kypsät jauhelihatuotteet parantavat ammattikeittiön tuloskykyä

Miksi käyttäisit aikaa lihapullien, puikkojen ja pihvien pyörittämiseen kun voisit luoda asiakkaillesi lisäarvoa?

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Atria

Kuvat

Atria

Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevalan mukaan kypsillä jauhelihatuotteilla on helppo luoda asiakkaiden hakemia ravintolaelämyksiä.

"Tuotteet on nopea valmistella keittiössä, koska olemme tehneet esityön valmiiksi."

Liian pitkälle Atria ei kuitenkaan ole tuotteita vienyt. Keittiöille on jätetty tilaa maustamisella ja jatkojalostamiselle – eli ruoasta voi tehdä helposti omien mieltymysten ja konseptien mukaista.

"Esimerkiksi kanapyörykät tai -puikot voi pyöritellä ennen kuumennusta kastikkeessa ja ripotella vaikka yrteillä tai suolapähkinöillä. Tämä tuo ruokaan lisäarvoa, josta asiakas on valmis maksamaan enemmän", Nevala sanoo.

Lisäksi työvoimapulan vaivaamalla ravintola-alalla saattaa olla vaikea löytää kokeneita tekijöitä.

"Myös siksi niiden käyttäminen on fiksua ja laatukin pysyy tasaisen korkeana, vaikka keittiöhenkilökunta olisi kokematonta."

Atria-Lihapulla1 2022

Edullisuus syntyy helppokäyttöisyydestä

Kilo kypsää ja maustettavaksi valmista jauhelihatuotetta maksaa luonnollisesti enemmän kuin kilo raakaa jauhelihaa.

"Mutta laskelma on erilainen kun ottaa huomioon käytetyn työajan, mausteet, energian, veden, siivouksen, hävikin ja varastoinnin", Nevala listaa.

Kannattaakin miettiä mihin haluaa satsata – keittiön perustekemiseen vai lisäarvon ja kilpailuedun luomiseen. Kypsien jauhelihatuotteiden rakenne ja maku vastaavat pitkälle sitä mitä ravintolan omassa keittiössä voitaisiin tehdä alusta alkaen. Tuotteiden laadun tunnistaakin hyvästä paistopinnasta, väristä ja suutuntumasta.

"Aina on paikkoja, jotka haluavat tehdä kaiken itse. Mutta mielestäni ei kuitenkaan tarvitse olla yhtään vähemmän ylpeä ruoastaan jos käyttää aikaa ja vaivaa säästäviä valmiita tuotteita. Valmiiden komponenttien käyttö tulee aivan varmasti lisääntymään."

Atria-Lihapulla-2 2022

Gluteenittomasta tulossa uusi laktoositon

Atrian kypsistä jauhelihatuotteista on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Niiden käyttäminen virtaviivaistaa keittiön työtä, koska samasta ruoasta ei tarvitse tehdä kahta erilaista versiota.

"Kymmenkunta vuotta sitten tehtiin peruskermaan kaikki ja sitten mietittiin mitä tarjotaan laktoositonta ruokavaliota noudattaville. Nyt käytännössä kaikki on laktoositonta. Sama kehityskulku on nähtävissä myös gluteenittomien tuotteiden kohdalla. Gluteenittomasta onkin tulossa uusi laktoositon", Nevala ennustaa.

Atria-Lihapulla-3 2022

Vain mielikuvitus rajana

Atrian kypsien jauhelihatuotteiden monikäyttöisyys on aivan omaa luokkaansa.

"Ajatellaan vaikka niitä kylmiöön jääneitä ja lounaalle varattuja komponentteja – niitä voi helposti hyödyntää vaikkapa nopean syömisen tuotteissa. Esimerkiksi trendikäs Bao bun -höyrysämpylä syntyy kun laittaa jauhelihapuikon väliin, lisää hyvät kastikkeet ja vähän muuta pientä – valmis vitriiniin!"

Nevalan mukaan kypsät jauhelihatuotteet mielletään yleensä kuulumaan vain lounaspöytään. Mahdollisuuksia rajoittaa kuitenkin vain mielikuvitus.

"Ne toimivat mahtavasti myös nopeassa syömisessä sekä koriannoksissa, terassiannoksissa, jaettavissa annoksissa ja muissa sosiaalisen syömisen tilanteissa. Niitä voi käyttää ihan missä hyvänsä street foodista italialaiseen pannuun ja leipätuotteisiin. Lisäksi kotimaisesta, vastuullisesti tuotetusta lihasta on myös mukava kertoa asiakkaalle", Tomi Nevala muistuttaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä