Laatu vaatii peräänantamattomuutta

Espan Sokeri Oy:llä on Helsingissä kaksi Pompier-ravintolaa. Molempien keittiöpäällikölle ja Foodsterissa vierailleelle Pauli Martikaiselle laatu on tuotteen jatkuvaa hiomista. Se vaatii peräänantamatonta asennetta ja motivoitunutta henkilökuntaa.

Julkaistu

Helsingin vapaapalokunnan talossa Albertinkadulla on rentotunnelmainen ravintola Pompier, joka ranskaksi tarkoittaa palomiestä. Klassinen, ranskalainen keittiö onkin lähellä Pompier-ravintoloita luotsaavan keittiöpäällikkö Pauli Martikaisen sydäntä.

"Meillä ruoka valmistetaan alusta alkaen käsityönä, sesongin parhaista raaka-aineista", Martikainen kiteyttää Pompierin ruokafilosofiaa.

Peräänantamattomuus on keittiössä avainasemassa, sillä hyvääkin tuotetta voidaan aina hioa entistä paremmaksi. Tämä motivoi myös paikkojen henkilökuntaa.

Pompierin ravintoloiden suosittu arkilounas tarjoillaan päivittäin vaihtuvalla menulla. Tarjolla on aina lämmin ruoka, runsas salaattipöytä, päivän keitto ja itse leivottua leipää. Albertinkadulla 11,30 euroa maksavan lounaan pääruoka on vapaasti otettavissa buffetista, Espalla 13 euron hintaisen lounaan pääruoka tuodaan pöytään lautasannoksena. Kaikki Herkut -lounaan, 19 euroa, voi koota kaikista tarjolla olevista ruoista. Kahvi ja tee sisältyvät lounaan hintaan.

"Espalla pääsemme 65 prosentin ruokakatteeseen, Albertinkadulla luku on noin 60", Martikainen kertoo.

Yksi Pompierin suosituimmista lounasannoksista on sisältä mehukas ja pinnalta rapeaksi paistettu haukiwallenberg. Wallenberg-päiviä kutsutaan talkoopäiviksi, sillä pihvejä pyöritellään Albertinkadulla noin 700 ja Espalla 200. Koko henkilökunta osallistuu tähän yhteiseksi koettuun urakkaan.

"Meillä on sitoutunut, pitkään yhdessä työskennellyt henkilökunta ja kynnystä keittiön ja salin välillä ei ole. Kaikki auttavat tarvittaessa toisiaan. Sillä on suuri merkitys työyhteisömme hyvinvoinnissa", Martikainen painottaa.

Kuka?

Keittiöpäällikkö Pauli Martikainen, 41, Pompier Albertinkatu ja Pompier Espa

Ruokafilosofia

"Klassikot ovat aina muodissa ja kaiken voi tehdä vieläkin paremmin."

menu-lehti 3-2022 asiakkaan kanssa pompier 0206 Pompier Espalla pihvin parina on tavallisesti lämmintä rapu- tai piparjuurikastiketta.

Resepti: Pompierin haukiwallenberg

(170 kpl à 100 g pihvejä)

 • 10 kg Menu Suomalainen haukimassa, pakaste
 • 160 g Menu Hienokiteinen merisuola
 • 1 rkl Menu Jauhettu valkopippuri
 • 1 kg Keltuaismassa
 • 2 dl Sitruunanmehu
 • 250 g Menu Hienonnettu ruohosipuli, irtopakastettu
 • 250 g Menu Hienonnettu tilli, irtopakastettu
 • 5,5 l Menu Kuohukerma, laktoositon
 • pankoa/korppujauhoja/vaaleaa tuoreleipämurua

Tee näin:

 1. Sulata haukimassa ja valuta tarvittaessa. Mittaa kaikki ainekset kuohukermaa lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Käytä melavatkainta. Laita yleiskone käyntiin kohtalaisen suurelle nopeudelle, ja lisää jääkaappikylmä kuohukerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
 2. Siirrä massa kylmään ja anna levätä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
 3. Muotoile massasta halutun kokoisia pihvejä ja leivitä panko-/korppujauhoissa tai tuoreleipämuruissa.
 4. Paista pannulla pihveihin kaunis väri molemmin puolin voi–öljyseoksessa. Siirrä uunipellille.
 5. Kypsennä yhdistelmäuunissa (180 °C, 50 % kosteus) pihvien koosta riippuen noin 8 minuuttia.

Ostolistalle

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä