Kevät toi Mortonin kontit

Kesä on alkanut! Sen tietää siitä, että Mortonin konttiravintolat palvelevat taas Varkaudessa, Kuopiossa ja Äänekoskella.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Risto Hämäläinen

Tarina. Miten 1700-luvulla elänyt yhdysvaltalainen poliitikko, seriffi ja USAn itsenäisyyssopimuksen viimeinen allekirjoittaja John Morton liittyy Savon seudun konttiravintoloihin?

– Mortonin suku oli todistettavasti kotoisin Rautalammin emäpitäjästä. Rautalampi on aikoinaan ollut yksi Suomen suurimmista paikkakunnista. Tämä oli pääpitäjä, johon kuului 27 kuntaa Jämsää myöten, kertoo Mortonin omistaja Jarna Kaplas.

Paikkakunnan ”suurmies” innosti Kaplaksen nimeämään ravintolansa ystäviensä kanssa Mortoniksi, ja nykyiset konttiravintolat ovat saaneet nimensä John Mortonin jälkeläisten mukaan: Little John, Little Mary ja Little Aaron.

__Visio. __Kaplas perusti ravintola Mortonin kahden ystävänsä kanssa Rautalammille vuonna 2010. Paikka sai pian maineen hyvästä fiiliksestä nauttivien asiakkaiden suosikkina ja menevän musiikin keikkapaikkana. Nyt kivijalkaravintolasta on luovuttu ja toiminta jatkuu konttiravintoloissa, joissa kantavana teemana on hyvä ruoka ja reilu tekemisen henki ja tarinat.

Tällä hetkellä konttiravintoloita on kolme, mutta Jarna Kaplas vihjaa, että jonain päivänä niitä saattaa olla enemmänkin.

– Kun visioita heittää ilmaan, ne tuppaavat toteutumaan. Asiakkaat rentoutumassa konttiravintola Mortonin terassilla Sapuska. Konttiravintoloiden ruokalistat ovat kotiseutu- ja perinnehenkisiä – nykyajan twistillä höystettynä. Pikkunälkään tarjotaan trendikkäästi bataattiranskalaisia ja muun muassa paikallisen Peltolan juustolan herkkujuustoa tyrni-porkkanahillokkeella. Pääruokalistalla komeilevat muhkeat hampurilaiset oman talon dipillä ja majoneesilla maustettuina, ja jälkiruokana tarjotaan henkeäsalpaavan herkulliseksi kehuttua Rouva Mortonin mutakakkua vaniljavaahdon ja basilikasiirapin kera.

– Ihan mahtavaa, että Kesprolta saa nyt myös pientuottajien tuotteita, Jarna Kaplas kiittelee.

– Tilaamme sekä lähiseudun juustot että pienpanimo-oluet Kespron kautta, tulevat helposti samassa kuormassa kuin muutkin tuotteet.

Miljöö. Pienissä konttiravintoloissa arvostetaan toimitusten luotettavuutta. Ja pienuus tarkoittaa tässä tapauksessa fyysisiä mittoja. Rajalliset tilat vaativat logistiikan sujuvuutta ja välillä uskomattomiltakin kuulostavia taitoja ruokatuotteiden säilytyksessä. Koko kontti on kooltaan vain 6 x 2,5 metriä, joten melkoista tetristä pelataan päivittäin.

– Töitä tehdään pylly vasten pyllyä, meillä on onneksi aivan mahtava ja huumorintajuinen henkilökunta. Fyysinen läheisyys on tehnyt fiiliksen vain entistä paremmaksi, Jarna Kaplas nauraa.

morton.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä