Rajoituksia tupakkakauppaan toukokuussa 2020

Savukkeita ja kääretupakoita, joissa ei ole yksilöllistä tunnistetta, sekä kaikkia mentolisavukkeita ei ole mahdollista myydä 20.5.2020 alkaen.

Julkaistu

Kuvat

Adobe Stock

EU:n laajuinen tupakan seuranta- ja jäljitettävyysjärjestelmä astui voimaan 20.5.2019. Säädöksen mukaan 20.5.2020 alkaen myynti loppuu savukkeilta ja kääretupakoilta, joiden vähittäismyyntipakkaus ei ole varustettu yksilöllisellä tunnisteella. Samaan aikaan tulee voimaan EU-tupakkadirektiivin mukainen mentolisavukkeiden kielto.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki savukkeet ja kääretupakat, joissa ei ole turvaominaisuusmerkintää sekä kaikki mentolisavukkeet muuttuvat laittomiksi. Ne vedetään pois markkinoilta 20.5.20 alkaen. Säädös ei koske sikareita, pikkusikareita ja savuttomia tupakkatuotteita, niiden myynti jatkuu ennallaan.

Lisätietoja Valviran sivustolta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä