Ricotta-juusto kuuluu italialaiseen ruoanvalmistukseen

Pienirakeinen ricottajuusto mehevöittää pastat, pizzat ja piadinat ja sopii hienosti makeaan leivontaan ja jälkiruokiin.

Julkaistu
Niina Mälkiä
teksti
Kreetta Järvenpää, Stockfood
kuvat

Pienirakeinen ricottajuusto mehevöittää pastat, pizzat ja piadinat ja sopii hienosti makeaan leivontaan ja jälkiruokiin.

Kespron uutuus; pehmeä, mieto, herasta valmistettu laktoositon ricotta kuuluu italialaiseen ruoanvalmistukseen yhtä vankasti kuin aromikas parmesaani tai lempeä mozzarellakin.

Tuunaa Menu Tomaattikeitto soseuttamalla kuumaan keittoon hieman ricottajuustoa. Koristele valmiit annokset vielä ricottanokareilla, tuoreilla kirsikkatomaateilla, basilikalla ja Menu Extraneitsytoliiviöljyllä.

Ricottajuustolla tuunattu Menu Tomaattikeitto lautasella

Pinaatti ja sitruuna ovat ricottan luotettavia makupareja. Sekoita kypsään pastaan tilkka oliiviöljyä, sitruunan mehua ja raastettua kuorta sekä tuoretta pinaattia. Viimeistele ricottalla ja mustapippurilla. Sitruuna-ricottapasta on valmis!

Ricottalla maustettu pasta-annos punaruutuisella liinalla

Calzone ei kaipaa tomaattia. Sen sijaan siinä täytyy olla ricottaa. Reilun ricottakeon lisäksi täytteeksi sopivat esimerkiksi ilmakuivattu kinkku ja salami, pinaatti sekä mozzarella tai provolonejuusto. Tarjoa calzonen dipiksi lehtipersilja-valkosipuliöljyä.

Täytetty calzone-pizza punaruutuisella liinalla

Mantelijauheesta leivottu täydellisen mehevä sitruuna-ricottakakku on gluteeniton. Kakun maku vain paranee, kun se saa tekeytyä pari kolme päivää kylmässä. Sitruunan, mantelin ja ricottajuuston liitto toimii ilman lisukkeita, ellei sellaiseksi lasketa tummaa italialaista kahvia.

Gluteeniton sitruuna-ricottakakkuannos ja haarukka lautasella

Lisää ricottajuustoa

  • tortellinien täytteeseenlasagneen ja cannelloniin
  • gnoccheihin ja gnudeihin
  • pastakastikkeisiin
  • pizzoihin
  • piadinaleipiin
  • salaatteihin
  • suolaisiin leivonnaisiin
  • kakkutaikinoihin ja täytteisiin
  • jälkiruokiin

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä