Ruokaturvallisuus uudelle tasolle digitaalisella omavalvonnalla – case: Northern Lights Village

Northern Lights Village tarjoaa autenttisia arktisia elämyksiä Saariselällä, Levillä ja Pyhällä. Keittiömestari Jussi Hyvärinen otti Saariselän ravintolassa käyttöön digitaalisen NSnappy-omavalvontapalvelun sujuvoittaakseen omavalvontatyötä.

Julkaistu

Teksti

Nokeval

Kuvat

Northern Lights Village & Nokeval

Kaupallinen yhteistyö

Nokeval

Aamiainen, lounasbuffet, päivällisbuffet ja á la carte -ravintola – Northern Lights Village Saariselän ravintolatoiminta on monipuolista ja aktiivista aamusta iltaan. Ravintolan keittiömestari Jussi Hyvärinen halusi helpottaa keittiön jokapäiväistä toimintaa siirtymällä kynällä ja paperilla suoritettavasta omavalvonnasta digitaaliseen omavalvontapalveluun.

Nokevalin NSnappy-palvelusta Hyvärinen innostui sen helppokäyttöisyyden ja aikaa säästävien ominaisuuksien ansiosta. Lisäksi aiemmat hyvät kokemukset Nokevalin automaattisesta lämpötilaseurannasta kaupan alalta houkuttelivat hyödyntämään digitaalisia ratkaisuja myös ravintolatoiminnassa.

”NSnappyn suurin vahvuus on työajan säästö ja digitaalisen palvelun käytön helppous. NSnappy ei sido työntekijää käyttämään ylimääräistä aikaa omavalvontatyöhön”, Hyvärinen toteaa.

Digitalisoidut omavalvontatehtävät sujuvoittavat arkea

Northern Lights Village Saariselkä on digitalisoinut NSnappyyn käytännössä kaikki omavalvonnan tehtävät, kuten jäähdytyslämpötilojen ja jäähdytyksen keston seurannan, buffetin lämpötilamittaukset, kuormien vastaanottotarkastukset, tiskilämpötilojen seurannan ja pintapuhtauden mittaamisen. Myös siivoustehtävät ja hävikin seuranta löytyvät samasta palvelusta. Kylmälaitteiden lämpötilaseuranta on automatisoitu täysin, jolloin laitteiden lämpötilat kirjautuvat automaattisesti NSnappyyn.

”En ole ainoa keittiömestari, joka on joskus saattanut unohtaa kirjata lämpötilat heti ajallaan ylös. Kun lämpötilatieto kirjautuu NSnappyyn automaattisesti ja reaaliajassa, saadaan tuoteturvallisuus pelkästään NSnappyn avulla uudelle tasolle”, Hyvärinen kokee.

Jos kylmiön tai pakastimen lämpötila poikkeaa raja-arvoista, lähettää NSnappy automaattisesti hälytyksen poikkeamasta. ”Mikäli pakastin sattuisi hajoamaan iltavuoron jälkeen, on se aamulla jo sula. NSnappyn avulla voimme reagoida tilanteeseen ajoissa ja siirtää tuotteet toisaalle, ettei elintarvikkeita mene tuhansien eurojen edestä hukkaan”, Hyvärinen sanoo.

Hyvärinen pitää erityisen hyvänä myös NSnappyn nopeaa pintahygienian mittausmenetelmää, joka on nopeuttanut loppusiivouksen dokumentointia merkittävästi.

”Saamme pintahygieniamittausten tulokset NSnappyn avulla sekunneissa, kun aiemmin meidän tarvitsi odottaa testituloksia viikko. Työntekijää sitoo vähemmän, kun ei tarvitse odotella tuloksia, jotka sitten pitäisi vielä manuaalisesti siirtää kansioihin. Nyt pintapuhtauden tulos siirtyy mittalaitteesta automaattisesti NSnappyyn”, hän kertoo.

Nokeval NSnappy NorthernLightsVillage blogikuva

Helppokäyttöinen työkalu terveystarkastajalle ja työntekijöille

”NSnappy on oikeasti niin yksinkertainen, että avaat vain palvelun tietokoneella tai puhelimella ja näet heti, mitkä omavalvonnan tehtävät pitää tehdä. Tehtävien kuittaaminen on tosi helppoa ja vaivatonta eikä vie ylimääräistä työaikaa. Vaikka olisi 35 vuotta ruutuviholle kirjoittanut keittiövastaava, niin osaa ottaa tämän käyttöön”, Hyvärinen sanoo.

NSnappy säästää Hyvärisen mukaan paitsi Northern Lights Villagen työntekijöiden, myös terveystarkastajan aikaa.

”Terveystarkastajalla on tunnukset NSnappyyn ja hän pystyy ennen tarkastuskäyntiä katsomaan suoraan palvelusta, että yrityksemme omavalvonta on kunnossa. Aikaa säästyy, kun hänen ei tarvitse käydä monenlaisia lippulappuja läpi”, Hyvärinen kertoo.

NSnappy on toistaiseksi ollut vain Northern Lights Village Saariselän vakiotyöntekijöiden käytössä. Kun kausityöntekijät saapuvat ravintolaan talvikauden alkaessa, ei Hyväristä jännitä NSnappyn perehdytys uusille työntekijöille.

”NSnappy on todella helppo perehdyttää uusille työntekijöille. Jos olet joskus pleikkaria pelannut, niin osaat kyllä tätäkin käyttää. Väärin ei oikeastaan edes voi tehdä”, Hyvärinen naurahtaa.

Nokeval NSnappy NorthernLightsVillage Kespro blogi2

Vaivaton käyttöönotto ja jatkuva käyttö

Uuden digitaalisen palvelun käyttöönotto on Hyvärisen mukaan ollut yllättävän sujuva projekti. Ohjeet NSnappyn mittalaitteiden asentamiseen olivat todella yksinkertaisia ja ymmärrettäviä ja Nokevalin pitämä käyttöönottokoulutus oli hyvä alkusysäys palvelun käytölle.

Huolettomuutta arkeen tuo myös mittalaitteiden NSure-elinkaaripalvelu, joka takaa NSnappy-palveluun langattomasti yhdistettäville omavalvonnan mittalaitteille jatkuvan toimintavarmuuden. Laitteet kalibroidaan säännöllisesti, jolloin vaihtolaitteet toimitetaan ravintolalle oikea-aikaisesti, ilman käyttökatkoksia. ”Huolettomuutta tuo se, ettei tarvitse olla joka viikko vahtimassa, loppuuko patteri. Kun on laitteiden vaihtoaika, niin meille tulevat uudet laitteet valmiina eikä käyttö katkea missään vaiheessa.”

Kespron asiakkaalle räätälöity NSnappy-palvelupaketti on Hyvärisen mukaan erittäin toimiva ja kustannustehokas.

”Meille on todella vaivatonta, kun NSnappyn laskutus hoituu Kespron kautta. Ei tarvitse hyväksyä ylimääräistä laskua ja säästyy tässä myös kirjanpitokustannuksia”, Hyvärinen kertoo.

Palvelun käyttökokemukset ovat olleet niin hyviä, että NSnappyn käyttöä laajennetaan seuraavaksi Northern Lights Villagen Pyhällä aukeavaan ravintolaan.

”NSnappy on kerta kaikkiaan todella hyvä tuote ravintola-alan toimijoille. Kun vain kaikki uskaltaisivat ottaa digitaalisen omavalvonnan käyttöön. Kustannuskysymys tämä ei ole yrityksille, sillä palvelu on hinnoiteltu hyvin”, Hyvärinen kertoo.

Nokeval NSnappy NorthernLightsVillage Kespron messut Nokevalin myyntiedustaja Niko Yrttiaho ja Northern Lights Villagen keittiömestari Jussi Hyvärinen Kespron messuilla Rovaniemellä syyskuussa 2023.

NSnappy -omavalvontapalvelu ravintoloille

  • Säästä aikaa automatisoimalla omavalvonnan rutiinit
  • Johda ruokaturvallisuuden laatua ja seuraa reaaliajassa, mitä keittiössäsi tapahtuu
  • Lisää suorituskykyä ja paranna työntekijäkokemusta moderneilla työvälineillä

Kespron asiakkaana saat NSnappy-omavalvontapalvelun sekä Kiillon Kiilto Pro Hyginet -hygieniapalvelun vaivattomasti käyttöösi markkinoiden parhailla eduilla - laskutus kätevästi Kespron kautta!

Tutustu NSnappy-palveluun ja Kespron asiakkaan etuihin!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä