Suomi mukana kokkien MM-finaalissa

Suomea kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa Malesian Kuala Lumpurissa 12. - 13.7.2018 edustavat Kristian Vuojärvi ja hänen assistenttinsa Mikko Pakola. Nuorten alle 25-vuotiaiden kokkien sarjassa Suomea edustaa Niall Larjala.

Julkaistu

Teksti

Suomen Keittiömestarit ry

Kuvat

Eva Tordera Nuño

"Kotimaiset metsäsienet, juurekset ja perinteiset ruoanvalmistusmenetelmät, kuten savustaminen, suolaaminen ja pikkelöinti tulevat näkymään kilpailumenussamme", kertoo Kristian Vuojärvi, 34, joka edustaa assistenttinsa Mikko Pakolan kanssa Suomea kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa Malesiassa 12. - 13.7.2018.

Maailmamestaruudesta mittelöivät Global Chefs Challenge -yksilökilpailussa 20 maan edustajat ja Suomi on valittu mukaan suoraan rankinglistalta kokkimaajoukkueen Erfurtin Culinary Olympics 2016 -kisamenestyksen perusteella.

"Kilpailusta on tulossa kovatasoinen, sillä kaikilla mukana olevalla mailla on kova taitotaso. Haasteita myös riittää, sillä esimerkiksi raaka-aineiden käyttäytyminen kosteassa ilmanalassa voi tuoda tullessaan yllätyksiä", kertoo Vuojärvi, jolla on vankka kilpailukokemus ja joka toimii myös Suomen kokkimaajoukkueen johtajana. Suorituksessaan hän luottaa pitkäjänteiseen harjoitteluun, urheilutaustasta virinneeseen kovaan voitontahtoon ja kunnianhimoon.

Nuorten alle 25-vuotiaiden kokkien sarjassa Suomea edustaa Niall Larjala, joka selvisi mukaan tiukoista alkukarsinnoista kymmenen parhaimman maan joukkoon. “Tämä on mahtava tilaisuus itseni haastamiseen ja upea mahdollisuus tavata alan huippuammattilaisia”, Larjala toteaa tyytyväisenä.

”Kisat tarjoavat loistavan foorumin suomalaisen osaamisen ja ruokakulttuurin esittelyyn. Puhtaita raakaaineitamme ihannoidaan tällä hetkellä ympäri maailmaa”, kertoo puheenjohtaja Ulla Liukkonen Suomen Keittiömestarit ry:stä, joka yhteistyökumppaneineen on mahdollistamassa suomalaisten kilpailuun osallistumisen.

Suomen Keittiömestarit kuuluu kokkien maailmanliitto WACS:iin, joka toimii Kuala Lumpurissa pidettävien MM-kisojen ja sen yhteydessä olevan kansainvälisen konferenssin järjestäjänä. Tapahtumaan on osallistumassa 4000 kokkia yli sadasta maasta.

Kristian Vuojärvi käsittelemässä kalaa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä