Testissä Katrin Co2-laskuri: Näin paljon hiilijalanjälki pieneni tuotevalinnoilla

Mikä on tuotevalintojen vaikutus hygieniajärjestelmän hiilijalanjälkeen? Tarkoittaako vastuullinen valinta aina korkeampaa hintaa? Tutustu aiheeseen konkreettisen esimerkkitapauksen avulla.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Metsä Tissue

Kuvat

Metsä Tissue

Kotimaiset Katrin-hygieniatuotteet ovat fiksuja ratkaisuja niin ihmisten kuin ympäristönkin kannalta. Tuotteiden valintaa helpottaa kulutus- ja CO2-laskuri, jonka avulla voi vertailla eri vaihtoehtojen kulutusta, kustannuksia ja hiilijalanjälkeä. Testasimme laskuria ja laadimme esimerkkilaskelman.

Tuotevalinnat

Pehmopaperissa laatu on monikerroksinen asia. Siihen liittyvät konkreettiset käyttöominaisuudet, kuten pehmeys, kestävyys ja riittoisuus – ominaisuudet vaikuttavat myös paperin kulutukseen. Tuoreista puukuiduista vastuullisesti valmistettu laadukas paperi on kierrätysmateriaalia imukykyisempää ja kuivaa kädet tehokkaammin. Näin se vähentää paperin kulutusta sekä säästää kustannuksia ja ympäristöä.

”Kulutuslaskuri herättää pohtimaan myös laatua osatekijänä; halvin paperipaketti ei ole aina kokonaistaloudellisin ratkaisu.”

Myös annostelijan tehtävä on vähentää sekä hävikkiä että karsia turhaa kulutusta. Myös käsipyyhearkkien taitolla on väliä; Non Stop -mallinen paperi aukeaa automaattisesti käyttöön koko arkin leveydessä, joten arkkien kappalemääräinen kulutus on pienempi kuin C-taitetun arkin.


Katrin Esimerkkilaskelma co2

Laskelma

Katrin-pehmopaperit valmistaa Metsä Tissue Mäntän tehtaallaan. Metsä Tissue on selvittänyt yhteistyössä AFRYn kanssa wc-paperin hiilijalanjäljen. Tämän selvityksen tulokset ovat pohjana Katrin-hiilijalanjälkilaskurille. Laskuri ottaa kuitenkin huomioon myös edellä kuvatut tuoteominaisuuksien tuomat erot kulutukseen.

Esimerkkilaskelmassa on vaihdettu paperin laatu ympäristöystävällisempään ja imukykyisempään Plus-laatuun. Lisäksi paperinen käsipyyhe on vaihdettu Non Stop -arkkiin, ja wc-paperi suuremman kapasiteetin Katrn System -tuotteeseen.

Valitsemalla oikeat, käytännöllisimmät ja laadukkaimmat tuotteet voi pehmopapereiden hiilijalanjälkeä pienentää jopa yli 50 %.

Voit käydä tutustumassa Katrin kulutus- ja Co2-laskuriin ja tehdä omat testilaskelmasi osoitteessa katrinsolutions.com.

Katrin Co2 laskuri

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä