Vastuullisesti valittu wc-paperi säästää ympäristöä

Metsä Tissuen kehittämä hiilijalanjälkilaskuri laskee pehmopaperille hiilijalanjäljen ja auttaa valitsemaan kuhunkin wc-tilaan sopivat ratkaisut.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Metsä Tissue / Pi Mäkelä

Kuvat

Metsä Tissue

Wc-tilojen vaikutusta asiakaskokemukseen ei kannata vähätellä: tutkimusten mukaan ravintolatiloissa koettu negatiivinen kokemus heijastuu negatiivisesti koko ravintolakäyntikokemukseen. Wc-tiloista puhuttaessa puhtaus ja hygienia ovat avainasemassa, mutta myös vastuullisuuteen kannattaa kiinnittää yhtä lailla huomiota.

"Meillä ympäristövaikutukset on huomioitu läpi koko tuotantoprosessin", kertoo Metsä Tissuen Katrin-hygieniabrändistä vastaava markkinointipäällikkö Julia Laaksonen.

Myös Metsä Tissuen Katrin-tuoteperheen asiakkaat pääsevät nyt tutustumaan ympäristövaikutuksiin entistä paremmin. Metsä Tissuen kehittämä hiilijalanjälkilaskuri auttaa nivomaan yhteen sekä tuotteen kulutuksen että ekologisuuden.

"Laskuri osaa ottaa huomioon tuotteen kulutuksen. Kun tuote on laadukas, sitä kuluu vähemmän, joten parhaimmillaan hiilijalanjälkilaskuri auttaa pitämään myös kustannukset kurissa", Laaksonen kertoo.

Apua toiminnan suunnitteluun

Hiilijalanjälkilaskurin tavoitteena on tarjota Metsä Tissuen asiakkaille läpinäkyvää tietoa tuotteiden ympäristövaikutuksista.

"Käytännössä laskuri auttaa valitsemaan oikeat tuotteet niille sopiviin tilanteisiin. Laskurin avulla voi selvittää myös sen, miten annostelijan koko tai käsipaperin taitto vaikuttaa kulutukseen", Laaksonen sanoo.

Laskurista on apua paitsi ravintolan päivittäisen toiminnan suunnittelussa ja hiilijalanjäljen optimoinnissa myös esimerkiksi suurempien tapahtumien suunnittelussa.

Wc-tiloilla on oleellinen rooli esimerkiksi messuilla ja muissa isoissa tapahtumissa. Tällaisissa tapahtumissa wc-tilat ovat kovalla käytöllä, ja niissä käy tuhansia ihmisiä päivän aikana.

Jos tapahtuma halutaan järjestää hiilineutraalisti ja vastuullisesti, on jo asiakaskokemuksenkin kannalta tärkeää, että vastuullisia arvoja noudatetaan myös wc-tiloissa aina wc-paperia myöten.

MN0322 WC-paperi metsatissue-premium 001 1500x1000 On tärkeää, että vastuullisuus ilmenee myös wc-tiloissa aina wc-paperia myöten. Ensikuitupaperin valmistus kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä, ja raaka-aine pystytään hyödyntämään tarkasti. Laadun, tuoteturvallisuuden ja vastuullisuuden välillä ei siis tarvitse tehdä kompromisseja.

Ympäristöystävällisempiä valintoja

Laskurille on ollut Laaksosen mukaan tilausta, sillä yhä useampi yritys seuraa tarkkaan koko toimintansa hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia. Samaan aikaan pehmopaperin valmistus on kokenut mullistuksia.

"Keräyspaperin kierrätys ja pehmopaperin valmistuksessa käytetyn kierrätyskuidun määrä on vähentynyt sitä mukaa, kun toimistotyöt ovat digitalisoituneet eikä paperia ole ollut niin paljon käytössä. Määrän lisäksi myös saatavilla olevan keräyskuidun laatu on näin heikentynyt", Laaksonen kertoo.

Metsä Tissue onkin keskittynyt kehittämään markkinoille vastuullisia ensikuidun ratkaisuja.

"Monesti kierrätyspaperi on nähty selvästi uusiomateriaaleja ekologisempana vaihtoehtona. Uusimmat tutkimukset vahvistavat kuitenkin sen, ettei tämä pidä pehmopaperin osalta paikkaansa. Ensikuitu on hiilijalanjäljeltään selvästi ympäristöystävällisempää, sillä luonnostaan hygieeninen raaka-aine vaatii vähemmän käsittelyä. Lisäksi ensikuidusta saadaan imukykyisintä ja pehmeintä paperia", Laaksonen sanoo.

Käytännössä ensikuitupaperin valmistus kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä, ja raaka-aine pystytään hyödyntämään yli 90-prosenttisesti. Kierrätyskuidun käyttö puolestaan on tehottomampaa, kun vain noin 60 prosenttia raaka-aineesta päätyy hygieniapaperiin, ja hävikin määrä on jopa 40 prosenttia.

"Vastuullisen kuluttajan ei siis tarvitse tehdä kompromissia laadun, tuoteturvallisuuden ja vastuullisuuden välillä", Laaksonen sanoo.

Puun kaikki osat käyttöön

Metsä Tissuen Katrin-pehmopaperit valmistuvat Mäntässä, ja ne on sertifioitu pohjoismaisella Joutsenmerkillä tai EU:n ympäristömerkillä.

Laaksonen huomauttaa, että Metsä Groupilla koko arvoketju on yhtiön omissa käsissä, ja puusta käytetään hyödyksi kaikki osat.

"Pehmopaperituotteilla on korkeat standardit, sillä tuotteiden tulee läpäistä myös esimerkiksi sairaalakäytössä vaadittavat tiukat hygieniastandardit. Siksi kierrätyskuidulle tehokkaampi luonnollinen käyttökohde on esimerkiksi kartonki ja pakkaukset", Laaksonen sanoo.

Metsä Tissue


  • Perustettu vuonan 1868, työllistää noin 2 500 ihmistä.
  • Metsä Tissue valmistaa kuluttajille ja ammattikeittiöille tarkoitettuja hygienia- ja ruoanlaittotuotteita.
  • Katrin-pehmopaperibrändi tarjoaa kokonaisvaltaisia hygieniaratkaisuja työpaikoille ja wc-tiloihin sekä hyvinvoinnin edistämiseen.
  • Myös kuluttajapehmopaperibrändit Lambi, Serla Mola ja Tento sekä tiivispaperibrändi SAGA kuuluvat Metsä Tissuen tuoteperheeseen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä