Turvallisella asiakaskokemuksella turvataan myös kaupallinen kesä

Kespron blogissa Jerry Tiittala: ”Ne ravintolat, jotka nyt lunastavat vastuullisilla ratkaisuillaan ja viestinnällään kuluttajien luottamuksen ovat vahvoilla myös ravintolarajoitusten poistuessa ja markkinan käynnistyessä kunnolla.”

Julkaistu

Teksti

Jerry Tiittala

Elämme kesäkuun ensimmäisiä päiviä 2021. Tämän hetkisen tiedon mukaan olemme Suomessa lähellä koronan lopullisessa nitistämisessä. Viime kesän tapaan kuluttajien parissa on suorastaan ylitsepursuavan patoutunutta tarvetta päästä kesän alkaessa ravintolaruokailemaan, mutta kuluttajien varovaisuus jatkuu edelleen voimakkaana ravintolaruokailuun liittyen.

Kuluttajien luottamuksen saavuttamiseksi ravintolan on taattava turvallinen asiakaskokemus. Se tarkoittaa asetettujen säädösten noudattamista, mutta myös ravintolan turvakäytänteistä viestintää asiakkaille. Muistutetaan turvaväleistä, käsienpesumahdollisuudesta, kortilla maksamisesta ja henkilökunnan roolista turvallisuuden varmistamisessa.

Ne ravintolat, jotka nyt lunastavat vastuullisilla ratkaisuillaan ja viestinnällään kuluttajien luottamuksen ovat vahvoilla myös ravintolarajoitusten poistuessa ja markkinan käynnistyessä kunnolla. Vastuullisesti toimiva ravintola muistetaan, sillä asiakkaalle jää ravintolasta turvallisuutta ja luottamusta herättävä mielikuva. Kun vastuulliset toimintamallit ja asiakasviestintä ovat ravintolassa kunnossa, asiakkaan mielissä todennäköisesti kaikki muukin on priimaa.

Viime marraskuussa blogitekstissäni totesin, että silloin jo alkaneen toisen aallon päätteeksi monilla yrityksillä on tarve muistaa työntekijöitään haasteellisten aikojen päätteeksi. Työporukan yhteinen ravintolaillallinen on luontevin, konkreettisin ja usein helpoin muistamisen tapa. Kesprossa olemme huomanneet, että näin todella on käynyt – ravintoloiden aukioloaikojen puitteissa erityisesti yritykset ja työporukat järjestävät nyt paljon aftereita ja yhteisiä ravintolaillallisia heti työpäivän päätteeksi.

Asiakkaat siis palaavat ravintoloihin. Pidetään turvallisuudesta huolta, pidetään kiinni tehokkaasta asiakasviestinnästä ja ollaan valmiina kesään ja markkinan avautumiseen.

Turvallista ja kaupallista kesää!

Jerry tiittala kuva2

Jerry Tiittala
Kaupallinen johtaja
Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä