Katrin-käsipyyhkeet ovat hyvää käsihygieniaa edistäviä lähituotteita

Hyvällä käsihygienialla estetään tartuntojen leviäminen. Katrin-käsipyyhkeet ovat hygieeninen ja vastuullinen valinta käsien kuivaamiseen.

2.10.2018

Julkaistu

Tiia Tylli-Aliranta

teksti

Metsä Tissue

kuvat

Hyvällä käsihygienialla estetään tartuntojen leviäminen. Katrin-käsipyyhkeet ovat hygieeninen ja vastuullinen valinta käsien kuivaamiseen.

Valtaosa tartunnoista leviää ihokosketuksen kautta, eli virukset ja bakteerit siirtyvät eteenpäin esimerkiksi kätellessä tai koskettaessamme ovenkahvoja tai muita esineitä. Käsihygieniasta huolehtiminen on siis paitsi omasta, myös toisten hyvinvoinnista ja terveydestä välittämistä.

Katrin huolehtii käsien puhtaudesta julkisissa wc-tiloissa. Huolellinen käsienpesu tarkoittaa lämmintä vettä, saippuaa ja käsien hieromista yhteen noin 20 sekunnin ajan. Sen jälkeen kädet kuivataan hyvin laadukkaaseen paperikäsipyyhkeeseen – se on tutkitusti hygieenisin ja halutuin tapa kuivata kädet. Lapset pesemässä käsiä

Katrin-käsipyyhkeet ovat lähituote

Suomen valikoimassa olevat Katrin-käsipyyhkeet ovat lähituotteita. Ne on valmistettu tänä syksynä 150-vuotta täyttävällä Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla. Niille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.

Tuotteet ovat valmistettu ympäristö ja tarkat laatuvaatimukset huomioiden. Metsä Tissue on osa Metsä Groupia, jonka omistaa 104 000 suomalaista metsänomistajaa. Metsä Group toimii kestävästi niin ympäristön kuin talouden kannalta ja pyrkii minimoimaan toimintansa ja tuotteidensa ympäristövaikutukset niiden koko elinkaaren aikana. Kaikki raaka-aineena käytettävä puu on sertifioitua tai kontrolloitua alkuperää. Metsän jatkuvuus pyritään turvaamaan muun muassa istuttamalla neljä tainta jokaista kaadettua puuta kohti. Mäntässä valmistetuille Katrin-käsipyyhkeille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki ja osalle myös EU-ympäristömerkki eli EU-kukka. Katrin-käsipyyhkeitä voi myös käsitellä turvallisesti elintarvikkeiden kanssa (lasi-haarukka-merkki). Käytetyt paperipyyhkeet voidaan hyödyntää biojätteeksi tai polttaa energiajakeena.

Katrin-käsipyyhkeet ovat siis vastuullinen valinta sekä ympäristön että hygienian kannalta.

Käsiä kuivataan paperiin