Ingmanin kesän jäätelöt

Ingmanilla ollaan sitä mieltä, että lähellä ja vastuullisesti tuotettu jäätelö kuuluu aivan kaikille.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Unilever

Kun Hjalmar Ingman kesällä 1929 souti Sipoosta Kauppatorille Helsinkiin myymään äitinsä valmistamaa viiliä, hän tuskin osasi aavistaa miten tärkeä asema perheen nimellä tulisi suomalaisten elämässä olemaan. Ingman-jäätelöt ovat erottamattomasti pala kaikkien suomalaisten herkullista historiaa.

Vaikka 90-vuotiaan Ingmanin jäätelöportfolion kivijalka onkin vahvasti perinteissä, Ingman myös kehittää jatkuvasti trendikkäitä uusia juttuja. Rakastettujen klassikoiden rinnalle tuodaan joka vuosi innovatiivisia, herkullisia ja laadukkaita jäätelömakuja ja -vaihtoehtoja.

– Ingmanin jäätelöportfolio on todella laaja, ja sitä kasvatetaan ja muutetaan koko ajan asiakkaidemme toiveiden mukaisesti, Ingmanin markkinointipäällikkö Hilla Carpén kertoo.

Avainlippu-tunnus kertoo kotimaisuudesta

Vuosikymmenet ovat muuttaneet paljon, mutta yksi on pysynyt: Ingmanin jäätelötehdas sijaitsee Sipoossa. Siellä valmistetaan muun muassa kestosuosikit Kingis ja Jättis, joka on ollut markkinoilla jo 40 vuotta.

Hilla Carpen kertoo turvallisten ja laadukkaiden suomalaisten jäätelöiden olevan tärkeä osa Ingmanin toiminnan vastuullisuutta. Korkeasta kotimaisuusasteesta viestii tuotteiden Avainlippu-tunnus.

– Valmistamme jäätelöt Sipoossa suomalaisesta kermasta ja maidosta. Käytämme luonnon värejä ja makuja, eli väriaineina käytämme esimerkiksi porkkanaa ja punajuurta.

Vastuullisuus on integroitu kaikkeen tekemiseen.

Jäätelöannos savilautasella

– Tehtaalla noudatamme zero waste -periaatetta eli jätettä ei loppusijoiteta kaatopaikalle, vaan hyödynnetään kierrätyksen, energian, rehun ynnä muiden kautta. Osana ympäristösitoumustamme olemme mukana Itämeren suojelussa Baltic Sea Action Groupin kanssa.

Baltic Sea Action Groupin tavoitteena on palauttaa Itämeren ekologinen tasapaino tekemällä yhteistyötä muun muassa poliittisten yhteiskunnallisten toimijoiden, yritysten, viranomaisten ja kolmannen sektorin kanssa.

– Käytännössä sitoumus tarkoittaa sitä, että Sipoon jäätelötehdas on sitoutunut vähentämään tuotannossaan energian ja veden kulutusta neljä prosenttia vuosittain.

Vastuullinen toiminta ulottuu myös lapsiperheiden tukemiseen. Yhteistyö Pelastakaa Lapset ry:n kanssa on jatkunut jo vuosia. Sitä toteutetaan esimerkiksi kuluttajapakkauksissa näkyvien varainhankintakampanjoiden avulla.

– Olemme kolmessa vuodessa keränneet yli satatuhatta euroa Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoimintaan. Se tarkoittaa yli 3 300 tukiperhepäivää. Tukiperheviikonloppu mahdollistaa sekä lapsille että vanhemmille hengähdystauon, joka voi haastavassa elämäntilanteessa olla äärettömän tärkeä, Hilla Carpén sanoo.

Suomalaisten jäätelösuosikkeja

Ingmanin jäätelöfilosofiaan on aina kuulunut se, että jokaiselle tulee löytyä sopiva vaihtoehto. Siksipä muun muassa laktoosittomat, gluteenittomat, erilaiset makuvariantit ja uudet muodot sekä vähäsokeriset ja vähäkaloriset jäätelöt ovat löytäneet tiensä suomalaisten suosikeiksi Ingmanin kautta.

– Ingmanilla ollaan sitä mieltä, että jäätelö kuuluu kaikille, Hilla Carpen sanoo.

Ingman on tavallaan demokratisoinut jäätelön koko kansan herkuksi tarjoten pieniä onnen hetkiä jäätelöä rakastaville. Ja kyllä me rakastammekin! Suomen kesä ei olisi mitään ilman tuttuja suosikkimakuja ja uusia jännittäviä tulokkaita.

Vanilja, suklaa ja mansikka pitävät paikkansa kestosuosikkeina, mutta myös mango-meloni, rommi-rusina ja päärynät ovat jäätelötilausten kärjessä.

Ingmanin irtojäätelöportfoliossa on tällä hetkellä 24 erilaista suomalaista ja kansainvälistä jäätelöä, joita myydään viiden litran horeca-pakkauksissa. Tämän vuoden tulokkaita ovat esimerkiksi porkkanakakkujäätelö ja vegaanisen Choice-sarjan toffee- ja kookospassiohedelmäjäätelö. Lapsille on tulossa muun muassa leikkisän makuinen, sini-keltainen Minions-banaanijäätelö.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä