Kierrätettävä EcoFishBox-kalalaatikko

Uusiutuvasta puukuidusta valmistettu laatikko on vastuullinen vaihtoehto muoville ja styroxille.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Kalatukku E. Eriksson

Kalatukku E. Erikssonilta lähtee päivittäin pari tuhatta laatikollista tuoretta kalaa.

– Meillä on ollut EcoFishBoxit käytössä maaliskuusta alkaen. Ne ovat osoittautuneet toimiviksi ja luotettaviksi. Täydellisesti kierrätettävä kuljetuslaatikko on hyvä vaihtoehto, kun halutaan vähentää ympäristön kuormitusta. Stora Enson uusiutuvasta puukuidusta valmistettu kalalaatikko on vedenpitäväksi käsiteltyä aaltopahvia ja erinomainen vaihtoehto styroxlaatikolle, toteaa tuotevastaava Markku Lamminen Kalatukku E. Erikssonilta.

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata sen sisältöä, jotta tuotteet saadaan vastaanottajalle laadun kärsimättä ja kuljetuksessa aiheutuva hävikki voidaan minimoida. Kestävä aaltopahvi on perinteisesti pakkausmateriaalien huippuluokkaa. Se on materiaalina kestävää, edullista, jämäkkää ja kierrätettävää. Vedenpitäväksi käsitelty aaltopahvi sopii myös tuoreen kalan kuljettamiseen laadukkaasti.


Ympäristöä säästävä laatikko säästää myös tilaa

Kierrätettävä kuitupohjainen laatikko säästää ympäristön lisäksi tilaa sekä kuljetuksessa että varastoinnissa. Stora Enso toimittaa laatikot Kalatukku Erikssonille litteäksi pakattuina. Laatikkoja kuljettavien rekkojen määrä vähenee, ja näin ollen myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Erikssonilla puolestaan säästetään laatikoiden varastointitilassa.

– Lavalla on noin kolmisensataa EcoFish-Box-laatikkoa, Lamminen arvioi ja antaa esimerkin tilan säästöstä:

– Kun litteänä pakatut laatikot avataan ja täytetään tuoreella kalalla, samalle lavalle mahtuu nelisenkymmentä laatikkoa. Nykyinen käytäntö tuo ihan huikean eron tilankäytössä. Koska EcoFishBoxin seinämä on selkeästi ohuempi kuin styroxlaatikon, laatikkoon mahtuu noin 20 prosenttia enemmän sisältöä.

Uusiutuvasta puukuidusta

Aaltopahvisen pakkauksen ympäristövaikutukset ovat kokonaisuudessaan selvästi pienemmät kuin perinteisen styroxisen kalalaatikon. Hiilidioksidipäästöt laskevat koko arvoketjussa vähintään 30 prosenttia siirryttäessä styroxista aaltopahviin. Litistettävien EcoFishBoxien käyttö voi alentaa pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuja jopa 60 prosentilla.

Lamminen kertoo asiakkailta tulleen pelkästään kiitosta kierrätettävien kalalaatikoiden käytöstä. Laatikko kestää hyvin kuljetusta, eikä lämpötilojen kanssa ole ollut ongelmia.

– Asiakkaat voivat laittaa laatikon suoraan pahvinkeräykseen. Tai me voimme ottaa laatikot takaisin omaan kierrätykseemme. Tiedämme, että pienessä ravintolassa voi olla tilahaasteita myös jätehuollossa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä