Meiran paahtimolla jauhetaan ja pakataan kahvia jälleen tulipalon jälkeen

Kespron blogissa Marleena Bask: ”Kahvipaahtimolla sattui vuoden 2021 lopussa tulipalo. Kahvin jauhamis- ja pakkaustyö päästiin jälleen aloittamaan helmikuun alussa. Onni onnettomuudessa oli, että vauriot syntyivät melko pieneen osaan paahtimon prosessia.”

Julkaistu

Teksti

Marleena Bask

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Meiran paahtimolla on käynyt hurja vilinä joulukuisen palon jälkeen. Samanaikaisesti kun on korjattu tulipalon ja sammutusvesien jälkiä, tehty vauriokartoituksia sekä aloitettu paahtimon korjaussuunnittelu, on sovittu ulkopuolisten paahtimoiden kanssa yhteistyöstä kahvin paahtamisen suhteen.

Suuren mittakaavan tulipalosta huolimatta vauriot syntyivät melko pieneen osaan paahtimon prosessia. Kahvin jauhatusmyllyt sekä pakkaussalin laitteisto säilyivät kunnossa. Näin ollen melko nopeasti tunnistettiin, että jos kahvia voitaisiin paahtaa ulkopuolella, se pystyttäisiin jauhamaan ja pakkaamaan itse Vallilassa oman henkilöstön voimin. Ensimmäisten tuotteiden joukossa tammi-helmikuun vaihteessa päästiin pakkaamaan suomalaisten rakastamaa vaaleapaahtoista ja tummapaahtoista Kulta Katriinaa.

Kahvin paahtaminen omissa tiloissa päästään käynnistämään kokonaisuudessaan tämän hetken arvion mukaan kesään mennessä. Meiran maustetehtaan tuotanto on ollut täydessä käynnissä jo tammikuun alusta.

Se, että jo kuuden viikon päästä tulipalosta paahtimolla on pakattu Kulta Katriinaa, on huikea suoritus meiralaisilta. Olemmehan neuvotelleet ulkopuolisten kumppaneiden kanssa sopimuksia kahvin paahtamisesta, etsineet sopivia kuljetusyrityksiä ja -muotoja pitkin Eurooppaa, käyneet varmistamassa kahvin laadun ulkoisilla paahtimoilla sekä rakentaneet uuden väliaikaisen kahvin syöttölinjan paahtimollemme.

Samaan aikaan myynti-, asiakaspalvelu- ja logistiikkatiimimme ovat tehneet kaikkensa palvellakseen asiakkaita niin hyvin kuin tässä erikoistilanteessa on mahdollista. Tämä kaikki on vaatinut ratkaisuasennetta, kestävyyttä ja melkoista sisua – voin olla hyvin ylpeä ja kiitollinen työkavereideni panoksesta paahtimomme toimitusten ja tuotannon jälleen käynnistämisessä.

Marleena Bask Meira Oy 150x150

Marleena Bask
Strategia- ja vastuullisuusjohtaja
Meira Oy

Kirjoittaja työskentelee Meira Oy:n strategia ja vastuullisuusjohtajana. Meira Oy on suomalainen yritys, joka valmistaa kahvia ja maustamistuotteita omassa tuotantolaitoksessaan Helsingin Vallilassa sekä vähittäiskauppaan että Food Service -asiakkaille. Meira on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä. Meiran Missio on "Reilusti Parempiin hetkiin", joka sisältää lupauksen jatkuvasta kehittämisestä, uudistumisesta sekä vastuullisista toimintatavoista läpi arvoketjun.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä