Monipuolinen kalatarjonta on ympäristöteko

Järvikalojen monipuolinen hyödyntäminen listalla on hyvästä niin ympäristön, terveyden kuin paikallistaloudenkin kannalta. Tarjoamalla järvikalaa osallistut ympäristön hoitoon, sillä kalastus tasapainottaa järvien kalakantoja.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kalatukku E. Eriksson

Kalavalinnoissa on kolme hyvää vastuullisuusperiaatetta: huomioidaan kalojen vastuullisuusmerkit, käytetään monipuolisesti eri kalalajeja ja valitaan luonnonkaloja sesongin mukaan.

Ravintolan kalavalintojen taustoista kannattaa kertoa asiakkaille. Näin sitoutetaan kuluttajia ja luodaan ymmärrystä ruokalistavalintoihin. Samalla saatat luoda arvoa, jonka johdosta asiakkaasi kokevat ruokailun entistäkin kokonaisvaltaisena elämyksenä.

Myös kestävästi kasvatettu kala on oiva valinta. Kalankasvatuksen ansiosta joitakin kaloja on saatavilla ympäri vuoden, mutta luonnonkalojen sesonkia ohjaavat luonnon olosuhteet. Syksyllä kalatarjonta on laajimmillaan viilenevien vesien ansioista.

Kalatukku E Eriksson Kuhafile

Hävikki on hävikkiä katteesta – katso vinkit hävikinhallintaan!

1. Kiinnitä huomio jalostettuihin elintarvikkeisiin

Ravintoloiden ruokahävikki muodostuu pitkälle jalostetuista elintarvikkeista, joihin on ruokaketjussa sitoutunut paljon sekä ympäristövaikutuksia, työtä että rahaa.

2. Yhdessä hävikkitalkoisiin!

Luonnonvarakeskuksen selvityksen mukaan elintarvikejätettä syntyi kaikissa tarjoilupaikoissa keskimäärin 21 prosenttia valmistetusta ruoasta. Poisheitetyn ruoan valmistaminen teettää turhaa työtä ja on silkkaa rahanmenoa ravintolalle. Hävikki on pois katteesta ja aiheuttaa lisäksi täysin tarpeettomia ilmasto- ja muita ympäristövaikutuksia.

3. Kanavoi hävikki myynniksi

Ennakkoon tulee miettiä mitä ylijäävälle ruoalle tehdään. Keskustelemalla kollegoiden kanssa saatat kuulla toimintamallissa, jossa hävikin voi kanavoida myynniksi.

4. Ota käyttöön helppokäyttöinen ohjelmistoratkaisu

Hävikkiä voidaan ehkäistä suunnittelemalla toimintaa ja tekemällä vaihtoehtoisia toimintamalleja. Olennaista on tuoda hävikin vähentäminen osaksi ravintolan rutiineja. Esimerkiksi Hukka AI on älykäs ohjelmistoratkaisu ruokahävikin mittaamiseen analysointiin ja vähentämiseen ammattikeittiöissä. Palvelu on saatavilla Kespron asiakkaille etuhintaan Kespro Kumppanipalvelujen valikoimassa.


Kalatukku E Eriksson Muikku

Valitse nämä vastuulliset järvikalat ravintolan kesälistalle

Ahven

Kuha

Hauki

Muikku

Silakka

  • 20353274 Menu Katajanmarjasilakka 3,0 kg / 1,5 kg
  • 20353281 Menu Tilli-sipulisilakka 3,0 kg / 1,5 kg
  • 20353280 Menu Sinappisilakka 3,0 / 1,5 kg
  • 20931575 Menu Tomaattisilakka 3 kg


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä