PRO2021 voittajat selviävät tänään

PRO-gaalassa palkitaan ravintoloiden kovimmat ammattilaiset. Kilpailusarjoja on 15, joista jokaiseen on valittu finaaliin kolme ehdokasta. Kespro sponsoroi Innovaatio-sarjaa, jonka finaalissa ovat palvelut CoctailBox ja Lounastaja sekä Ravintola Ora.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Finlandia-talossa 1.9.2021 järjestettävässä PRO-gaalassa juhlitaan 19. kerran ammattitaitoa ja osaamista. Ravintola-, kahvila- ja suurkeittiöammattilaisista poimitaan 15 kilpailukategoriassa alansa ja toimialueensa parhaat.

Jo finaalipaikka kilpailusarjassa on upea saavutus. Tavanomaisesti tunnustuspalkinnot jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea. Kespro sponsoroi edellisvuosien tapaan PRO-palkintojen Innovaatio-sarjaa, jonka finaalissa ovat tänä vuonna palvelut CoctailBox ja Lounastaja sekä Ravintola Ora.

PRO-palkinto jaetaan tunnustuksena hyvin tehdystä työstä. Alan merkittävin tunnustuspalkinto nostaa esiin ravintola- ja ammattikeittiöosaajien ammattitaidon, asenteen ja esikuvallisuuden. Arviossa painavat niin vastuullinen toiminta, esimiestyö kuin talouden hallintakin.

Innovaatiosarjan finalistit

Cocktailbox

Jussi Viljala, Mikko Hissa, Tomi Hiltunen, Mikko Hokkanen, Janette Bertényi-Hynynen, Jani Virta, Erno Vainainen, Julia Kokki Joensuu/koko Suomi

Coctail-box

Cocktailbox tuo cocktail-baarin kuluttajalle kotiin. Lupauksena on cocktail-kokemus, jonka avulla pystyy nauttimaan cocktail-baarin tasoisia juomia kotioloissa. Konseptoitu pakkaus sisältää kolme cocktail-baarin valmistamaa cordialia, Schweppes premium -mixereitä, koristeita, ohjeet ja jäitä. Kaikki paitsi alkoholi kuuluu pakettiin, joka toteutetaan tarkasti Suomen lain sallimissa rajoissa, innoittajanaan aluehallintovirastojen maaliskuinen päätös sulkea ravintolat. Idea on mullistava: kyseessä on ensimmäinen cocktail-baarien take away -tuote Suomessa. Toteutus on vahva, sillä mukana on monen cocktail-baarin näkemys. Mukaan lähti baareja Helsingistä Rovaniemelle. Joensuusta kummunnut idea resonoi myös Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa, ja tavoitteena on saada lisää cocktail-baareja mukaan toimintaan. Baarien satsaukset markkinointiin saavat aikaan koko Suomen laajuisen markkinakanavan. Idean kehittäjät näkevät siinä paljon potentiaalia, ja työn alla on muun muassa cocktailboxin kehittäminen vähittäiskauppaan sopivaksi tuotteeksi ja verkkokaupan suunnittelu. Yrittäjät eivät näe innovaatiolle rajoja: cocktailboxilla on mahdollisuuksia myös kansainvälisille markkinoille verkkokaupan kautta.

Lounastaja

Kristofer Korhonen, Jani Gröhn, Niko Lindfors Koko Suomi

lounastaja

Lounastaja on uusi tapa hoitaa ravintolan lounaslistatyöskentely yhden palvelun avulla. Sen avulla ravintoloitsija pystyy suunnittelemaan, laatimaan ja julkaisemaan ravintolansa lounaslistat käden käänteessä. Palvelu takaa, että ravintoloitsija pääsee hyödyntämään omasta lounastoiminnastaan syntyvää tietoa uudenlaisella tavalla, pystyy jouhevoittamaan työskentelyään lukuisilla työnoikaisuilla ja varmistaa automaattisesti ravintolansa verkkonäkyvyyden. Lounastajan visiona onkin asettaa uusi standardi sille, miten ravintoloissa työskennellään lounaslistojen kanssa. Eikä vain Suomen ravintoloissa: konsepti on viittä vaille valmis vientiin muihin Pohjoismaihin, joilla on samanlainen lounaskulttuuri kuin suomalaisilla. Palvelun helppokäyttöisyys ja edullinen hinta madaltavat kynnystä kokeilla älyteknologiaa – se säästää työaikaa, on helppo ottaa käyttöön ja maksaa vain kahvikupillisen verran päivää kohden. Perustajat luonnehtivat palvelua ensiaskeleeksi digitaaliseen tulevaisuuteen. Ravintoloitsijat puolestaan voivat keskittyä enemmän asiakkaiden kohtaamiseen ja ravintolansa toiminnan kehittämiseen.

Ravintola Ora

Sasu Laukkonen Helsinki

ora

Michelin-tähtiravintoloitsija Sasu Laukkonen reagoi maaliskuussa pikavauhtia Covid-19:n ensimmäiseen aaltoon ja vaihtoi ravintola ORAn konseptin fine diningista take away -sushiin. Hankkeesta ei puuttunut kunnianhimoa: kaikki tehtiin paikan päällä käsin, ja sushi-paloja syntyi juhannukseen mennessä 120 000. Menu vaihtui päivittäin, ja 14 palan sushibokseja myytiin parhaimmillaan 200 päivässä. Luukulla riitti vilskettä maanantaina ja tiistaina lounaalla ja keskiviikosta lauantaihin aamusta iltaan. Lisäksi ORA valmisti kolmen ruokalajin illallismenukasseja ostettavaksi The Platform.pro -alustan kautta. Sasu-sushin ansiosta ravintola pystyi jopa palkkaamaan lisää työntekijöitä. Laukkonen on tyytyväinen sekä siihen, että pystyi työllistämään kahdeksan henkilöä, että siihen, miten sushi toi auringonpaistetta koronakevääseen. Myös Laukkosen tiimin asennetta kiiteltiin vuolaasti. Nyt sushi elää enää muistoissa, mutta ORAn rajoitusten hankaloittaman syksyn pelastivat platform.pron kautta liikkuneet illalliskassit. Vastuullisuus on ORAn toiminnan ytimessä: ravintolalla on ainoana suomalaisena tähtiravintolana myös Guide Michelinin vihreä sustainability-tähti. Laukkosen tavoitteena on päästä muovivapaaseen keittiötoimintaan vuoden 2021 aikana. Take awayssa käytetyt astiat ovat biohajoavia eikä sushin teossa syntynyt sen enempää hävikkiä kuin muussakaan ORAn työssä, minimaalisesti siis.

Kespro toivottaa kaikille finalisteille onnea! Jo finaaliin pääsy on erinomainen saavutus kovan vaatimustason kilpailussa.

progaala-teaser

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä