Syötävän hyvää kasvisruokaa

Kasvispohjaisten elintarvikkeiden kysyntä kasvaa koko ajan etenkin nuorten keskuudessa. Bama Foodsin vegetuotteet helpottavat kasvisravintoon siirtymistä.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Bama Foods / Maarit Seeling

Kuvat

Bama Foods

Kasvismakkaraa ja laadukkaita chorizoja, vegepullia, hampurilaispihvejä, etnisiä ruokia, vegaanisia kastikkeita ja lisukkeita — kasvispohjaiset ruoat eivät todellakaan ole tylsiä. Monelle ne ovat myös sekä arvovalinta että pyrkimys terveellisempään ruokavalioon.

”Bama Foodsin VegMe-tuoteperhe kasvaa jatkuvasti ja tarjoaa paitsi terveellisen ja maukkaan, myös ympäristöystävällisemmän ateriavaihtoehdon. Valikoimassamme on noin 25 käyttövalmista tuotenimikettä, ja kesän jälkeen markkinoille tulee jälleen uusi tuote”, yhtiön VegMe-tuoteperheestä vastaava tuote- ja brändipäällikkö Matilda Carlsson kertoo.

Hän sanoo yhtiön ymmärtäneen jo vuosia sitten, että elintarvikealan tulevaisuus on nimenomaan kasvisperäisissä tuotteissa. VegMe oli alan markkinoiden ensimmäisiä toimijoita.

VegMe-aterioissa on runsaasti proteiinia, ja niitä voi käyttää lihan, kalan tai siipikarjan sijaan. Valmistuksessa käytetään proteiinin lähteenä soijaa, herneitä, auringonkukansiemeniä ja kvinoaa. Kuluttajille tarkoitettujen valmisaterioiden lisäksi VegMe-tuotteiden raaka-aineita on saatavissa myös ammattikeittiöiden tarpeisiin tukkupaikkauksissa.

”Bama Foodsilla on kaksi tuotemerkkiä, jotka tarjoavat valmisruokia: VegMe ja Good. Sateenvarjoyhtiömme Bama Nordic täydentää kasvisruokatarjontaamme Greenest-tuoresalaattibrändillään”, Carlsson täsmentää.


Raaka-aineet vain valvotuilta tuottajilta

Bama Foods hankkii soijaproteiininsa vain valvotuilta eurooppalaisilta tiloilta. Toimitusketjun jokainen vaihe voidaan jäljittää. Kuljetusten minimoimiseksi tilat valitaan mahdollisimman läheltä Ruotsia. Tuotekehitys tapahtuu Ingarön makulaboratoriossa. Tuotteet valmistetaan Ruotsissa Baman Lindesbergin tai tuottajakumppanien tehtailla.

Bama-konsernin kaikki toiminta perustuu ympäristön kannalta kestäviin ratkaisuihin. Yhtiön kestävän kehityksen strategia rakentuu 25 tavoitteesta, joista yksi on kehittää ja käyttää ympäristöystävällisempiä pakkauksia.

”Olemme esimerkiksi korvanneet mustat pakkausalustat uudella ”Päivän Väri” -ratkaisuilla. Ne on valmistettu suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleista ja ne ovat sataprosenttisesti uudelleenkierrätettäviä. Kulloisenkin pakkauksen väri on kiinni saatavilla olevasta kierrätysmuovimateriaalista. Emme värjää pakkauksia uudelleen tietyn värisiksi, mikä on tietysti hyvä asia!”

Ympäristövaikutusten minimoimisen lisäksi yhtiö on vahvasti sitoutunut muun muassa eettiseen kauppaan, työntekijöiden työolojen parantamiseen sekä tietysti terveellisten elämäntapojen edistämiseen toiminnassaan.

MN0422 Bama Foods Syotavan hyvaa kasvisruokaa 3 Esivalmistetut annokset ovat käytössä käteviä. Pulled VegMe lasinuudeleilla.

Terveyden ja ympäristön hyväksi

Nykypäivän ravintola-asiakkaat ovat entistä laatutietoisempia. He tietävät, mitä haluavat ja osaavat vaatia itselleen terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta myös ympäristön kannalta parempia ratkaisuja.

”Tuotevalikoimamme mukautuu joustavasti erilaisiin tarpeisiin. Voimme esimerkiksi auttaa ruokalistojen suunnittelussa tai ruokalajien ympäristövaikutusten laskennassa”, Carlsson kertoo.

Bama Nordic rakentaa parhaillaan Vantaalle uutta tuotantolaitosta, joka tuottaa valmiiksi pilkottuja salaatteja, vihanneksia ja hedelmiä suomalaisille vähittäiskauppa- ja foodservice-markkinoille. Uuden tuotantolaitoksen on määrä aloittaa toimintansa tammikuussa 2023, ja se valmistaa tuotteita sekä kuluttajille että hotelli-, ravintola- ja cateringkäyttöön.

Covid-pandemia ja Venäjän helmikuinen hyökkäys Ukrainaan sekä sitä seurannut sota ovat luoneet epävarmuutta kaikkeen kaupankäyntiin maailmanmarkkinoilla. Covidin takia ihmisten liikkumista rajoitettiin, mikä vaikutti kuluttajatottumuksiin. Sota taas vaikuttaa muun muassa energian ja lannoitteiden hintoihin. Tuotteiden kuljettaminen on yhä vaikeampaa ja kalliimpaa.

”Uusi tuotantolaitos merkitsee suomalaisille asiakkaillemme toimitusvarmuuden paranemista ja lähiruokavaihtoehtojen lisääntymistä. Suomessa suositaan tuoreita raaka-aineita, kun taas esimerkiksi Ruotsissa pakasteiden osuus on selvästi suurempi. Tuotteiden varastointiaika lyhenee ja käyttöaika pitenee, kun toimimme lähempänä markkinoita. Pystymme myös parantamaan oman varmuusvarastomme kapasiteettia”, Carlsson toteaa.

MN0422 Bama Foods Syotavan hyvaa kasvisruokaa 2 "Tuotevalikoimamme mukautuu joustavasti erilaisiin tarpeisiin. Voimme myös auttaa esimerkiksi ruokalistojen suunnittelussa."

Bama Foods

Bama Foods Ab on yksi Pohjoismaiden suurimmista valmisruokatuotteiden toimittajista. Yhtiö tuottaa, markkinoi ja myy myös kasvispohjaisia tuotteita. Sillä on tuotantolaitos Ruotsin Lindesbergissä, sekä markkinointi- ja myyntiosastot Tukholmassa, Uddevallassa ja Helsingborgissa.

Yhtiö on yksi viidestä eri yrityksestä, jotka toimivat eri markkina-alueilla yhteisten periaatteiden mukaisesti, ja jotka yhdessä muodostavat Bama Nordic Ab:n.

Bama Nordic puolestaan on Bama Gruppen As:n alakonserni. Konsernin perusti vuonna 1886 norjalainen Christian Matthiesen, joka toi ensimmäisenä banaaneja Skandinaviaan vuonna 1905. Yritysryppään yhteiset arvot ovat yhteishenki, tinkimättömyys ja inhimillisyys.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä