Entistä vastuullisempia wc- ja käsipapereita

Torkin kierrätyskuidusta ­valmistetut wc- ja käsi­paperit ovat pian entistä vastuullisempia. Vuodenvaihteen jälkeen markkinoille saapuvat tuotteet viestivät kestävästä kehityksestä myös väriltään.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Essity / Pi Mäkilä

Kuvat

Essity

Käsi ylös, kenen kaapista löytyy vielä vitivalkoisia kahvinsuodatinpapereita? Luultavasti varsin harva nostaa kätensä. Torkin wc- ja käsipaperit pyrkivät tekemään saniteettipapereille samanlaisen vallankumouksen. Vuodenvaihteen jälkeen kierrätysmateriaalista valmistettujen käsi- ja wc-papereiden värivalikoimaan saapuu nimittäin ruskea värivaihtoehto. Tork Natural -tuotesarja on valmistettu kokonaan kierrätyskuidusta.

”Kierrätyskuidun käyttö ei sinänsä ole uutta, mutta nyt väri saa kertoa kestävän kehityksen tarinaa. Näin vastuulliset valinnat näkyvät myös suoraan tuotteen loppukäyttäjälle”, sanoo Essityn Customer Marketing Activation Manager Laura Larkas.

Essityn tekemän tutkimuksen mukaan kestävän kehityksen merkitys jatkaa kasvuaan, ja covid-pandemia on pitänyt huolen siitä, että hygieniavaatimukset pysyvät jatkossakin tiukkoina.

”Ravintolakävijöistäkin kolme viidestä antaa todennäköisemmin positiivisen arvion ravintolasta, jos he näkevät, että kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen on panostettu. Uuden käsi- ja wc-paperin käyttöönotto onkin helppo tapa tuoda vastuullisuutta näkyvämmäksi”, Larkas kertoo.

MN0522 Essity premium-Entista vastuullisempia wc ja kasipaperei

Kestävämpiä valintoja laadusta tinkimättä

Uuteen Tork Natural -tuotesarjaan kuuluu käsipaperin lisäksi kolmeen eri annostelijajärjestelmään sopivaa wc-paperia. Uudet tuotteet sopivat sellaisenaan myös vanhemman mallisiin annostelijoihin.

”Käsipyyhkeet ovat ketjutaittoisia, eli annostelija antaa yhden arkin kerrallaan ja avaa sen valmiiksi. Tämä vähentää selvästi hukkakulutusta, ja hygieniatasokin pysyy erinomaisena, kun tuotetta ei tarvitse kaivaa annostelijan sisältä”, Larkas sanoo.

Uusien tuotteiden ominaisuudet ovat samat kuin Torkin valkoisissa kierrätyskuidusta valmistetuissa tuotteissa.

”Esimerkiksi FSC-sertifioinnit ja muut ympäristömerkinnät pysyvät ennallaan, samoin tuotteiden korkea laatu”, Larkas sanoo.

Tuotteiden ruskea väri johtuu kierrätetyistä pahvilaatikoista, joita käytetään paperin raaka-aineena.

”Ruskeaa ja harmaata saniteettipaperia on toki ollut aiemminkin markkinoilla, mutta laatu on tällöin ollut usein heikompi kuin vastaavissa valkoisissa tuotteissa. Me emme ole tinkineet laadusta, eli imukyvystä tai pehmoisuudesta. Hinnoittelukin pysyy samana kuin vastaavissa valkoisissa tuotteissa, eli kestävästä kehityksestä ei tarvitse maksaa ekstraa”, kertoo Essityn Key Account Manager Olli Oksa.

MN0522 Essity premium-Entista vastuullisempia wc ja kasipa 0001 Tork Natural -tuotesarjasta on jo markkinoilla luonnonväriset lautasliinat.

Vähemmän puuta, enemmän kierrätystä

Väri ei ole toki ainoa uuden tuotesarjan vastuullisuuteen vaikuttava tekijä. Paperin ruskeasta väristä johtuen valmistusprosessissa on tarvittu aiempaa vähemmän kemikaaleja ja energiaa.

”Koska toimistopaperin määrä vähenee jatkuvasti, meidän on täytynyt keksiä uusia lähteitä kierrätyskuidulle. Pahvilaatikoista saatavan kierrätyskuidun käyttö on melko uutta pehmopaperin valmistuksessa. Tarvitaan tarkkaa reseptiikkaa, jotta lopputuotteesta saadaan laadullisesti yhtä hyvää kuin tuotteet, jotka on valmistettu pelkästään perinteisestä toimistopaperista saatavalla kuidulla”, Oksa kertoo.

MN0522 Essity premium-Entista vastuullisempia wc ja kasipa 0003 Käsipyyhkeet ovat ketjutaittoisia, eli annostelija avaa arkin valmiiksi. Näin hygieniataso pysyy hyvänä ja hukkakulutus vähenee. Torkin tuotesarja täydentyy aiempaa kestävämmillä saniteettipapereilla.

Essity on muutenkin panostanut viime aikoina vaihtoehtoisten kuitujen kehittämiseen. Parhaillaan yritys tutkii, miten perinteisesti jätteeksi kulkeutuvia vehnän olkia voitaisiin käyttää raaka-aineena saniteettipaperin valmistukseen.

”Ajattelemme, että wc-paperin takia puita ei tarvitse kaataa. Esimerkiksi Suomessa metsät toimivat pitkään hiilinieluina, mutta tänä vuonna tilanne on kääntynyt ensi kertaa toisin päin. Näemme siksi, että kierrätyskuitujen kehittäminen on entistä tärkeämpää, jotta metsiä ei hakata turhaan”, Larkas sanoo.

Kestävän kehityksen ratkaisut ja kiertotalouteen panostaminen ovat Essitylle muutenkin tuttuja. Yhtiö on parhaillaan tuomassa Suomeen käsipapereiden kierrätysjärjestelmää, jossa käsipapereista syntyvää jätettä ja kuitua voidaan käyttää uudelleen.

”Käytännössä käsipyyhkeiden kierrätys toimii isoissa toimistokomplekseissa, joissa käytetyt käsipyyhkeet kerätään erilliseen jäteastiaan. Ne palautuvat sieltä meidän tehtaillemme, joissa pyyhkeet sulatetaan uudelleen massaksi. Tätä massaa taas voidaan käyttää wc-paperin raaka-aineena. Maailmalla tällaisesta kierrätyksestä on jo hyviä kokemuksia”, Olli Oksa selventää.

MN0522 Essity premium-Entista vastuullisempia wc ja kasipa 0004

Essity

  • Essity on johtava, globaali hygienia- ja terveysalan yritys. Yhtiö kehittää, valmistaa ja myy sekä henkilökohtaisen hygienian että kuluttajapaperi- ja ammattihygieniatuotteita. Tork on yksi Essityn globaaleista tuotemerkeistä.
  • Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Essity työllistää noin 46 000 työntekijää ympäri maailman. Essity on työskennellyt kestävän kehityksen eteen jo vuosikymmenten ajan.
  • Essityn vastuullisuustyö on palkittu useampaan kertaan. Esimerkiksi tänä vuonna Essity on saanut Platinum Medal -palkinnon Ecovadisin CSR Rating -listalla.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä