Huippukokkeja tukemassa

Arla Pro on Suomen Bocuse d’Or -joukkueen yhteistyökumppani. Yksi yhteistyöhön johtaneista tekijöistä on yhteinen intohimo tuottaa merkityksellisiä ruokakokemuksia. Kilpailu on myös mahdollisuus levittää vastuullisuuden sanomaa.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Arla Pro

Kuvat

Arla Pro

Suomen seuraava edustaja Bocuse d’Or -kokkikilpailuun valittiin viime vuoden marraskuussa. Johan Kurkelan ja hänen joukkueensa tukena kilpailun eri vaiheissa kulkee yhtenä yhteistyökumppanina Arla Pro, jonka tuotteet kehitetään ammattikeittiöiden tarpeisiin.

Markkinointipäällikkö Mia Kettunen kertoo, että Arla Pro on ollut Suomen Bocuse d’Or -joukkueen tukija jo jonkin aikaa.

”Olemme kulkeneet kilpailun tiimoilta yhdessä jo pitkän matkan. Vielä kymmenen vuotta sitten Suomen joukkue ei ollut mukana kärkikahinoissa, mutta viime vuosina on noustu lähemmäksi podiumia.”

Vuonna 2021 Suomen joukkue tuli kilpailussa kuudenneksi. Arla Pro haluaa olla mahdollistamassa menestystä myös tulevalle joukkueelle.

”Lisäksi haluamme tukea sitä, että suomalaisen ruokakulttuurin arvostus nousisi sekä Suomessa että maailmalla.”

menu lehti 1-2022 Bocuse Dor 004 Arla on yhtenä yhteistyökumppanina mukana mahdollistamassa Suomen Bocuse d'Or -joukkueen matkaa Lyoniin. Arla Pron valikoimaan kelpuutetaan vaan parasta – jotta ammattilaisen ei tarvitse huolehtia kuin siitä, minkä osaa parhaiten. Valmistamaan ja tuottamaan elämyksiä asiakkaille.

Meillä Suomessa on uskomattoman hyvää ruokakulttuuria ja -elämyksiä.
Mia Kettunen, Arla Pro

Vuodesta 1987 lähtien järjestetty Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kansainvälinen kokkikilpailu. Kettunen pohtii, että sen ja Arla Pro:n identiteetissä on paljon yhteistä.

”Jaamme intohimon hyvää ruokaa ja luonnollisten raaka-aineiden arvostusta kohtaan. Tänä päivänä kokonaisuudella on suuri merkitys – aina pellosta pöytään saakka.”

Kettunen kuvailee, että ihan niin kuin Suomen joukkueen kokit sitoutuvat tekemiseensä täysillä, haluavat kehittyä eivätkä tyydy vähempään, myös Arla Pro on tinkimätön toimija.

”Uskon, että yhdessä voimme tuottaa merkityksellisiä ruokakokemuksia. Meillä on yhdessä halu viedä kilpailu tasolle, joka tuo esiin, että meillä Suomessa on uskomattoman hyvää ruokakulttuuria ja -elämyksiä.”

Laadukkaita tuotteita ammattilaisille

Kilpailumatkan eri vaiheissa Suomen joukkue luottaa Arla Pro:n tuotteisiin.

”Haastamme itsemme päivittäin luomaan uusia korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat mahdollisimman luonnonmukaisia”, Kettunen kertoo.

Arla Pro on ruoka-alan ja meijerituotteiden rautainen ammattilainen, joka valmistaa laadukkaita tuotteita ammattilaisille, asiakaslähtöisesti.

”Haluamme olla eturintamassa kohtaamassa uusia trendejä ja ruoka-alan muutoksia. Yhteistyössä pystymme kehittämään tuotteita myös kokeneille kokeille. Me testaamme tuotteet, jotta asiakkaamme voivat keskittyä ruoan valmistamiseen ja tuottamaan elämyksiä omille asiakkailleen.”

menu lehti 1-2022 Bocuse Dor 002 Arla Pron tuotteet kehitellään ammattikeittiön tarpeisiin.

Raaka-aineen arvostus on vastuullista

Vastuullisuus ja kestävää kehitystä tukeva toiminta tuotantoketjun kaikissa vaiheissa on tärkeä ohjenuora Arla Pro:n toiminnassa.

Vastuullisuusajattelu on olennainen osa myös Bocuse d’Or -yhteistyötä. Kettusesta on tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät käyttämiensä raaka-aineiden taustat. Miten ne tuotetaan, miksi ne maistuvat sille kuin maistuvat tai käyttäytyvät kuten käyttäytyvät.

Kun raaka-aineen taustat tuntee ja tietää, että sen eteen on tehty valtavasti hyvää työtä, sitä todennäköisesti myös arvostaa enemmän.

”Kilpailu tuo hyvin esille sen, kuinka hyviä ja laadukkaita raaka-aineemme ovat. Niistä tulisi huolehtia, kun niitä jatkojalostaa eteenpäin – ajatella niitä arvokkaina raaka-aineina, eikä vain kulutustuotteina.”

Arla Pro kannustaa myös kaikkia sidosryhmiään tekemään töitä yhteisen hyvän puolesta.

”Haluamme olla tukemassa niin kilpailijoita kuin kaikkia asiakkaitamme, jotta he voisivat tehdä vastuullisempaa ja kestävämpää liiketoimintaa sekä tutustua ympäristöön ja vaalia sitä. Ajattelen, että matka sitä kohti alkaa, kun tuotteiden arvo ja työ niiden takana ymmärretään.”

menu lehti 1-2022 Bocuse Dor 003 Vastuullisuusajattelu ja kestävää kehitystä tukeva toiminta ovat olennainen osa Arla Pron ja Bocuse d'Orin yhteistyötä.

Arla Pro

  • Kotipaikka: Sipoo
  • Valmistaa ruoanvalmistustuotteita ammattilaiskeittiöille.
  • Tuotevalikoiman kulmakivi: suomalaisesta maidosta valmistetut, Suomessa kehitetyt, luonnonmukaiset ja laadukkaat tuotteet.
  • Vastuullisuus ja kestävää kehitystä tukeva toiminta ovat tärkeä asia tuotantoketjun kaikissa vaiheissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä