Puu- ja paperituotteet vastuullisiksi

Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys. Seuraavaksi Kesko ja Kespro tähtäävät kaikkien omien merkkien puu- ja paperituotteiden vastuullisuuden varmentamiseen.

Julkaistu

Teksti

Marjo Tiirikka

Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä Keskon valikoiman puu- ja paperituotteet ovat sataprosenttisesti kestävää alkuperää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tuotteet ovat FSC- tai PEFC-sertifioituja tai kierrätettyjä materiaaleja.

Kesprossa linjaus koskee omia merkkituotteita, jotka ovat esimerkiksi liinoja, kertakäyttöastioita, leivinpapereita ja paperipusseja.

Kestävän kehityksen mukaisesti

FSC ja PEFC ovat tunnetuimmat ja laajimmin käytetyt metsäsertifiointijärjestelmät. Ne varmistavat, että käytetty puuraaka-aine on peräisin metsistä, joita hoidetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tavoitteen saavuttaminen alkaa kartoittamalla, missä Kespron omissa merkkituotteissa puuta ja paperia on käytetty.

– Käymme keskustelua valmistajien ja toimittajien kanssa, onko käytetty puu jo nyt kestävää alkuperää tai millä aikataululla se voidaan vaihtaa kestävää alkuperää olevaksi. Tämän jälkeen tuotteissa käytetty puuraaka-aine muutetaan sovitussa aikataulussa kestävää alkuperää olevaksi, Kespron laatupäällikkö Mia Haavisto kertoo.

Pakkausmateriaalit jäävät vielä linjauksen ulkopuolelle.

– Pakkauksiinkin pyritään lisääntyvässä määrin laittamaan tietoa siitä, onko pakkausmateriaali kestävää alkuperää, Mia Haavisto kertoo.

– Loogisinta on kuitenkin aloittaa tuotteesta, koska se on näkyvin osa ja siitä asiakkaat ovat eniten kiinnostuneita. Menu-tuotteet ovat Kespron oman merkin tuotteita, joihin meillä on suurimmat vaikutusmahdollisuudet. Niillä haluamme erottua vastuullisuuden suhteen.

Kesko on maailman sadan vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla sijalla 15. Samalla Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys. Myös Kespron toiminnassa noudatetaan vastuullisia linjauksia.

Kohti kiertotalouskasseja

Parhaillaan Keskossa testattavat kierto-talouskassit valmistetaan kauppojen lähellä sijaitsevissa Rinki-ekopisteissä kerättävästä kotitalousmuovista ja osin teollisuuden jätemuovista. Mikäli kassi osoittautuu testeissä riittävän kestäväksi ja raaka-aineen saatavuus voidaan taata, Menu-logolla varustetut kiertotalouskassit tulevat käyttöön vuoden 2018 aikana.

Suomessa pyritään vähentämään muovikassien ja -pussien käyttöä. Kaupan liitto teki vuonna 2016 ympäristöministeriön kanssa sopimuksen muovipussien kulutuksen vähentämiseksi. Sopimuksen taustalla olevan EU-direktiivin tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan enintään 40 kappaletta henkeä kohden vuodessa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä