Rotukarjan lihaa juhlakauteen

Kespron Black Angus tulee Australian Queenslandista, Grandchesterin maineikkaalta pihvikarja-alueelta.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Australian itärannikolla, Queenslandin kaakkoisosassa kasvatetaan Grandchesterin alueen maineikasta Black Angus -karjaa. Täältä tulee maailman suosituin pihviliha, korkealaatuinen, kauniisti marmoroitunut, murea ja mehukas.

Grandchesterin alueen Black Angus -kasvattajat valitaan huolellisesti karjan geenien perusteella. Naudat kasvavat ulkolaitumilla ja syövät niille räätälöityä ohrapohjaista viljarehua. Rehun reseptiikka takaa lihan erinomaisen marmoroitumisen ja ainutlaatuisen makuprofiilin. Rehussa ei käytetä geenimuunneltuja raaka-aineita eikä eläimiä kasvateta hormoneilla. Eurooppaan tuotava Grandchesterin Black Angus täyttää kaikki tiukat EU-standardit ja vastaa ”vanhan maailman” korkeisiin laatu- ja makuvaatimuksiin.

 Black Angus naudan ulkofilee mustalla pöydällä

Kespron Grandchester-lihat tulevat Mortin perheen tilalta, jonka toiminnan perusta on asiakkaiden makumieltymysten arvostaminen. Arvostus näkyy tuloksissa: Grandchester Black Angus -lihoista entrecôte ja ulkofilee saivat viime vuonna World Steak Challenge -kilpailussa kultamitalit ja sisäfilee hopeaa.

Maailmanluokan tuloksiin päästään Mortin tilalla huolehtimalla karjan hyvinvoinnista ja perimästä, mikä takaa voittoisan rotukarjanlihan myös tuleville polville. Laadukkaan rehuviljan viljely, maaperän kestävä käyttö ja ISO-standardeilla taattu elintarviketurvallisuus ovat niin ikään tärkeitä laadun tekijöitä.

170 vuotta parasta laatua

Englantilainen Thomas Mort oli yksi Grandchesterin alueen ensimmäisiä asuttajia ja rotukarjan kasvatuksen pioneereja Australiassa. Mortin perhe on kasvattanut Black Angus -rotukarjaa 1800-luvun puolivälistä lähtien.

Thomas Mort perheineen tunnetaan Australiassa ahkerana yhteiskunnan, teollisuuden ja vientitoiminnan kehittäjänä sekä maan ensimmäisenä jäähdytetyn ja pakastetun lihan viejänä. Mortin perheelle ominaista on ollut huolenpito paitsi eläimistä, myös ihmisistä.

Yrityksen nykyinen pääjohtaja Charlie Mort jatkaa Thomasin perintöä laadukkaan ruokakulttuuriperinnön vaalijana. Jo 60 000 hehtaarin tilaksi kasvanut yritys vie rotukarjan lihaa ympäri maailmaa.

Näin valmistat hyvän lihan täydellisesti

  1. Älä poista lihasta makurasvaa, vaan pelkästään kalvot.
  2. Käsittele pihvilihaa hellävaraisesti.
  3. Luo makumaailma kastikkeilla, älä ylimaustamisella. Huippuliha on jo sinällään erinomaisen makuista.
  4. Varmista aina, että paistoalusta on puhdas ja riittävän kuuma.
  5. Muista antaa lihan vetäytyä rauhassa paistamisen jälkeen.
  6. Älä hukuta pihvilihaa kastikkeeseen, vaan anna kauniin paistopinnan näkyä asiakkaalle.
  7. Valitse lisäkkeet harkiten lihalle sopiviksi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä