Ravintolat uudistuvat tulen voimalla

Laadukkaat raaka-aineet löytävät uuden ulottuvuuden hiiligrillissä kypsennettynä. Tuli onkin elementti, jonka ympärille voi rakentaa vaikka koko keittiön ruokafilosofian.

Julkaistu

Teksti

Suvi Maukkonen

Kuvat

Kespro

1. LIEKEILLÄ VAU-EFEKTI. Suomessa on pitkälti toistasataa ravintolaa, joiden ruoanvalmistusprosessin keskiössä on hiiligrilli. Autenttisesta savun mausta syntyvää vau-efektiä ja yksinkertaista vaihtoehtoa totutuille ruoanvalmistustavoilleen hakee myös yhä useampi Kespron Foodsterissa vieraillut asiakas. Eikä ihme, sillä superlaadukkaat raaka-aineet löytävät jälleen yhden uuden ulottuvuuden hiiligrillissä kypsennettynä.

2. VANGITSEVA TULI. Yleensä grilli sijoitetaan niin, että liekkien ilottelua ja ruoanvalmistusta on mahdollista seurata salin puolella. Jos grilliä ei ole mahdollista asentaa näkyviin, sen käyttämistä rummutetaan nettisivuilla, ruokalistalla ja ravintoloiden markkinoinnissa. Ennen hiiligrillin hankkimista on tärkeää selvittää, minkälaisia muutoksia omiin tiloihin tarvitaan, jotta grillin hankkiminen on mahdollista ja sen käyttäminen täysin paloturvallista.

3. MAAILMAN KUUMIMMAT KEITTIÖT. On selvää, että ruokaa on valmistettu tulella iät ja ajat, eikä ilman tulta monia nykyisiä ruokalajeja olisi olemassakaan. Tulen käyttöön pohjautuvia ravintolakonsepteja löytyy maailmalta lukemattomia aina eteläamerikkalaisista piskuisista katukeittiöistä maineikkaisiin Michelin-ravintoloihin saakka. Jälkimmäisistä yksi esimerkki on tv-kokki Niklas Ekstedin nimeä kantava ravintola Tukholmassa, jossa kaikki ruoka valmistetaan avotulella. Tulta hyödyntävistä keittiöistä voi inspiroitua Ekstedin johdolla Viaplayn originaalisarjassa Food&Fire.

4. KASVIKSET VIIMEISTELLÄÄN HIILIGRILLISSÄ. Hiiligrillillä saa valmistettua maukasta ruokaa varsin yksinkertaisesti, kunhan raaka-aineet ovat laadukkaita ja esivalmistelut on tehty oikein. Hiiligrillin lämpötila on yleensä noin 200-350 astetta, joten hitaasti kypsyvät raaka-aineet, kuten useimmat kasvikset, pitää esikypsentää esimerkiksi vakuumipussissa ennen grilliin laittamista, jotta ne eivät ehdi palaa ennen kypsentämistä. Isommat kypsennetyt perunat halkaistaan, pienemmät voi lämmittää grillissä kokonaisina. Porkkanat, sipuli, fenkoli ja perunat valmistuvat kätevästi valurauta-astiassa.

5. LIHA MAUSTUU KUIVAMARINADEILLA. Esimerkiksi possu, karitsa, nauta ja lohi soveltuvat hiiligrilliin mainiosti. Kalaa tai mediumiksi paistettavia lihoja ei tarvitse esikypsentää, ja ne saavat toivotun pinnan ritilällä. Paksu pihvi sen sijaan palaa kovassa lämpötilassa helposti karrelle, joten liha kannattaa vähintään taputella ohuemmaksi. Oma tapa löytyy parhaiten testaamalla ja harjoittelemalla. Öljypitoiset marinadit syttyvät herkästi tuleen. Niiden sijaan kuivamarinadit, kuten rub-mausteseokset soveltuvat grillattavan ruoan pintaan mainiosti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä