Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola

Kevyistä lounaista, juhlaillallisista ja huikeista maisemista pääsee nauttimaan Luhta Tower Caféssa.

Julkaistu

Teksti

Minna Saano

Kuvat

Panu Salonen

Keittiömestari Nina Siekkisellä on työsuhde-etu, jonka harva pystyy lyömään laudalta. Hänen työpaikaltaan Luhta Tower Cafén keittiöstä ja ravintolasalista avautuvat huikeat näkymät metsiin, pelloille ja läheiseen Lahteen. Ollaan 11. kerroksessa Luhdan pääkonttorissa.

– Nämä näkymät tekevät tästä paikasta uniikin. Täältä näkyvät hienosti luonnon värit eri vuodenaikoina, viime syksyn ruskakin oli aivan upea, Siekkinen kertoo.

Luhdan toimitalo valmistui Lahden moottoritien varteen viisi vuotta sitten. Matkaa Lahteen on kymmenisen kilometriä. Ylimmän kerroksen Tower Café on Luhdan henkilökunnan ravintola, joka on arkipäivisin auki myös muulle yleisölle. Ravintolaa ei ole varsinaisesti mainostettu, tieto hyvästä lounas- ja kahvipaikasta on levinnyt lähinnä puskaradion kautta. Pikkuhiljaa Lahden moottoritietä matkaavat ohikulkijat, Luhdan ostosmatkailijat ja lähiseutujen yritysten työtekijät ovat löytäneet tiensä maisemaravintolaan.

Yläkertaan lounaalle

Lounasta varataan parille sadalle hengelle, joista noin 120 on Luhdan omaa henkilökuntaa. Listalla on joka päivä kaksi lämmintä ateriaa ja keittovaihtoehto.

– Puhtaista raaka-aineista valmistettua hyvää kotimaista ruokaa, tiivistää Nina Siekkinen lounaan ytimen, jonka sydän ja todellinen väriläiskä on runsas ja monipuolinen salaattipöytä. Se vastaa monen ruokailijan toiveisiin: kevyttä ja kasvista.

– Meillä on omassa henkilökunnassa aika paljon kasvissyöjiä, ja kasvisruokiin onkin panostettu. Salaattipöydästä löytyy aina myös proteiininlähde, joten salaattilounaalla pärjää hyvin toimistotyössä.

Toisaalta ei haittaa sekään, jos sattuu syömään tukevammin. Seuraavalle lounaalle voi hissin sijaan kavuta portaat toimitalon ylimpään kerrokseen ja polttaa ylimääräiset kalorit.

– Aina välillä toimistoväellä on menossa porraskävelybuumeja, Siekkinen nauraa.

 Keittiöpäällikkö Nina Siekkinen pilkkoo kasviksia Luhta Tower Cafen keittiössä

Ravintolatiloja voivat vuokrata juhlakäyttöön myös talon ulko-puoliset. Tower Caféssa on vietetty häitä, pidetty syntymäpäiviä ja muita juhlia. Avaraan ravintolaan mahtuu syömään 170 vierasta. Jos halutaan tanssia, tilaa on noin 120 juhlijalle. Ja sitten meillä on talon puolesta erilaisia tapahtumia, kertoo Siekkinen, joka suunnittelee niihin ruokatarjoilun.

Juhlatunnelmaa valoilla ja mauilla

Marraskuussa ulkomaalaisten kutsuvieraitten kanssa juhlittiin 110-vuotiasta Luhtaa Lapin tuntureilla – vaikka oltiinkin Luhta Tower Caféssa. Katosta ikkunoiden eteen laskeutuviin valkoisiin verhoihin heijastettiin revontulet, joita täydensivät sinertävää valoa hohtavat katosta roikkuvat valorenkaat.

Juhlatunnelmaa lisäsivät Lapin maut: kuusenkerkällä maustettu graavilohi ja jokirapusalaatti, ruissipsit ja mätimousse, paahdetut säräjuurekset ja punaviini-rosmariinikastikkeessa tarjoiltu poron ulkofilee sekä vadelmainen täytekakku. Luhdan asiakasvierailijat, noin sata henkeä eri puolilta maailmaa, katsastavat puolivuosittain Luhdan tulevan sesongin malliston. Vieraat viipyvät viikon tai kaksi, ja sinä aikana heille järjestetään illanistujaisia ja illallisia.

– Tapana on, että vierailijoiden kotimaista arvotaan vuorollaan yksi maa, jonka teemailtaa vietetään ruoan ja maan esittelyn merkeissä. Usein saamme maan edustajalta etukäteen sähköpostilla kotireseptiikkaa, josta yritämme muokata toimivan tarjoilun. Esimerkiksi Hollannin illassa syötiin parsakaali- ja lehtikaalipaistoksia. Japani-teemassa teimme yhdessä japanilaisen kokin kanssa susheja. Se oli hieno kokemus. Osa raaka-aineista tuli Japanista asti ja oli sellaisia, etten ollut ikinä ennen nähnytkään.

Kansainväliset tapahtumat, juhlat, illalliset ja kaikin puolin vaihteleva työ on Nina Siekkisen mieleen.

– Täällä saa pidettyä mielenkiinnon ja oman ammattitaidon yllä.

Kespro on innostava kumppani

Hyvänä yhteistyökumppanina toimii Kespro, jonne kaikki Tower Cafén hankinnat on keskitetty.

– Uutta tulee alalle jatkuvasti, vuoden aikana monta juttua, ja uudistua täytyy. Kespro pitää meitä hyvin ajan tasalla. Menu-lehdestä saa ideoita ja vinkkejä, esimerkiksi vitriinin suunnitteluun, ja Kespron messuilla pääsee tutustumaan ja maistelemaan uutuuksia.

Hyvänä asiana Siekkinen pitää mahdollisuutta kokeilla tuotteita omassa keittiössä.

– Mitään ei ole tarvinnut ostaa kuin sikaa säkissä. Ne tuotteet, jotka ovat toimineet, on otettu meille käyttöön.

Tower Cafén listalle ovat jääneet muun muassa kokoustarjoiluissa paljon käytetty Menu Pastrami sekä omenastruudeli, jota Siekkinen kehuu hyvänmakuiseksi ja helpoksi jälkiruoaksi.

– Menu Savupaprika ribs on jossakin vaiheessa tulossa ruokalistallemme. Kiva saada sinne uusia makuja.

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi >>

Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola >>

Tenho Restobar on kortteliravintola Helsingin Kalliossa >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä