Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee

Helsingin Lauttasaaresta löytyvä Makers Kahvila on hyvän olon pistäytymispaikka, joka tunnetaan erityisesti maukkaista raakakakuistaan.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Olli Urpela

Miljöö

Pelkistetty kuutiomainen entinen toimisto-rakennus kätkee sisäänsä monenlaista menoa. Nyt kulttuurikeskus Sähinässä on lähes 50 toimijaa. Tarjolla on muun maussa kuvataiteita, tanssia, ravitsemustietoa, musiikkisuunnittelua, osteopaatin palveluja ja joogaa. Raakakakkuja ja ravitsevaa ruokaa valmistava Makers aloitti talossa kolmisen vuotta sitten.

– Täällä on ihanasti pystytty hyödyntämään simppelin ja vähän persoonattoman talon tiloja. Meidän juttu on kierrätetyn karheus ja kahvikoneen metallinhohde. Niistä kontrasteista sekä laadusta, herkullisista mauista ja sydämellisestä fiiliksestä syntyy Makers-olemus, yrittäjä Minnie Tuomisto tiivistää.

Makers-kahvilan värikäs tiski

Ihmiset

Makersin omistavat Pavel Krasnov, Minnie Tuomisto ja Ville Viipuri. Kaikki toimivat kahvilassa päivittäin. Näkyvimmin tiskin takana hääräävät Tuomisto ja Viipuri, joilla on monipuolinen ravintola-alan työkokemus ja ennen kaikkea intohimoa terveelliseen ja ravinnerikkaaseen ruokaan ja sen valmistamiseen.

Makersin porukka kävi Foodsterissa maistelemassa Menu-vegaanijäätelöitä. Ykkösmauksi kruunattiin Menu Vegaaninen vadelmajäätelö.

Reseptit kehitetään ja testataan Makersissa. Ajatuksena on, että listalta löytyy maistuvaa syötävää jokaiselle. Minnie Tuomisto haluaa rikkoa ennakkoluuloja.

– Kasvisruoka ei ole tarkoitettu vain erikoisruokavalioruokailijoille. Tavoitteeni on, että jokainen uskaltautuu maistamaan kasvisruokaa ja raakaravintoa vaikka ei olisikaan ruoka-allergikko tai kasvissyöjä. Moni onkin kertonut kokeneensa ihan mielettömän wow-elämyksen käytyään meillä maistelemassa itselleen ennestään tuntemattomia vegaanisia herkkuja, Tuomisto kertoo.

Reseptit

Aidot ja terveelliset raaka-aineet ovat Minnie Tuomiston kokkaamisessa ehdoton lähtökohta.

– Raakaherkuissamme ei ole lisä- tai säilöntäaineita. Käytämme niissä 80–90-prosenttisesti luomuraaka-aineita, ja muutenkin Makersissä suositaan luomua niin paljon kuin mahdollista sekä hyvän maun että vaalimiemme arvojen takia. Tuomisto sanoo olevansa innovatiivinen ja intohimoinen kokkailija, joka rikkoo rajoja ja testaa rohkeasti älyttömimpiäkin yhdistelmiä.

Ruskea raakakakku paloiksi leikattuna valkoisessa pahvilaatikossa

– Ruoka ja reseptit ovat oikeastaan koko ajan mielessä. Aika usein parhaat ajatukset tulevat iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa.

Selkeät ja vähän raaka-aineita vaativat raakaruoat ovat Tuomiston mukaan inspiroivia, sillä tekemistä pystyy muokkaamaan prosessin joka vaiheessa.

– Jos huomaa, ettei tämä suunta toimikaan, voi lähteä viemään prosessia toiseen suuntaan.

Herkut

Makers on tunnettu ennen kaikkea raakakakuistaan, joita tehdään myös muihin kahviloihin Helsingissä. Minnie Tuomisto on kehittänyt supersuosion saavuttaneen pähkinättömän raakakakun, joka sopii allergikkojen ohella kelle tahansa makean ystävälle. Kaikki Makersin kakut ovat luontaisesti gluteenittomia ja vegaanisia.

Myös gluteenittomat vohvelit ja viikonlopun vohvelibrunssi houkuttelevat kaikenikäisiä kauempaakin rakentamaan mieluisia vohvelikomboja makealla tai suolaisella täytteellä. Lounasaikaan suosittuja ovat Makersin vegaaniset keitot, jotka täyteläisinä ja ruokaisina antavat terveellistä energiaa loppupäiväksi.

Kahvilistan erikoisuutena on kattava valikoima eri maitovaihtoehtoja. Luomukahviinsa voi valita joko lehmänmaitoa tai kasvimaidoista mantelia, kauraa, soijaa tai kookosta. Valinta on asiakkaan, eikä valittu maito vaikuta kahvin hintaan. Näitä maitoja, kuten muitakin raaka-aineita, Makersiin toimittaa Kespro.

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin >>

Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola >>

Tenho Restobar on kortteliravintola Helsingin Kalliossa >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä