Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola

Herkullista ruokaa, viihtyisä ympäristö, nuorekas henkilökunta, talon omaa olutta ja hauskaa seuraa. Melko hyvät eväät onnistuneille treffeille.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Olli Urpela

25 vuotta itähelsinkiläisenä yrittäjänä toiminut ravintoloitsija Andy Solomon irvistää lähiöravintolatermille. Ympäri vuoden ja melkein ympäri vuorokaudenkin palveleva Treffi Pub Helsingin Herttoniemessä sijaitsee toki lähiössä. Ja on ravintola.

– En tykkää lähiöravintola-sanasta, sillä on tylsä kaiku. Tänä päivänä entistä enemmän hyviä ravintoloita siirtyy ydinkeskustan ulkopuolelle joka puolella maailmaa. Ihmiset kyllä tulevat hyvän paikan perässä. Meillä käy väkeä ihan ympäri kaupunkia ja muilta paikkakunniltakin. Metro tuo keskustasta näppärästi suoraan Treffin ovelle.

 Treffi pub & bistron tiskillä ravintoloitsija Andy Solomon

Ensin Treffipubi oli pelkästään baari. Kolmisen vuotta sitten vapautui lisätilaa naapurissa olleelta pesulalta, ja Treffiin saatiin kunnon keittiö, josta Andy Solomon oli haaveillut jo pitkään. Ruokatarjonta muutti nimen Treffi Pub & Bistroksi ja räjäytti Treffin suosion.

– Aikaisemminkin oltiin suosittu, mutta viidakkorummun avulla levinnyt tieto isommista tiloista, mahtavasta sapuskasta ja kaikesta muusta toiminnastamme on saanut aikaan mahtavat kävijämäärät, mistä olemme tietenkin onnellisia.

Onnistunut kokonaisuus

Treffin salaisuus on monipuolisuus. Pelkkä hyvä ruoka ei riitä, eikä sujuva palvelukaan yksinään. Mutta kun kaikki natsaa yhteen, maut, ympäristö, brändäys, markkinointi ja henkilökunta, onnistuminen on helpompaa.

Andy Solomon ja keittiöpäällikkö Topi Keskisarja kiittelevät henkilökunnan heittäytymistä. Läheinen yhteistyö alan oppilaitosten kanssa on tuonut taloon parhaat ja motivoituneimmat tyypit. Keskisarja laskee, että kymmenestä kokista kuuden kanssa on aloitettu jo opintojen aikaisilla harjoittelujaksoilla.

– Porukkaan sulautuminen, oppimishalu ja innostus ovat meillä tärkeitä. Työtyytyväisyys on lähes sataprosenttista, vaihtuvuus on olematon ja yhteenhitsautuminen näkyy myös asiakaspalvelussa. Keittiössä soi hyvä musa, kokkauksen ohella tanssahdellaankin, ja tilanteen mukaan kokit voivat välillä piipahtaa baarin puolellakin auttelemassa.

Sekä Solomon että Keskisarja korostavat kuitenkin, että ruokaan ja sen tekemiseen panostetaan täysillä, vaikka samalla ruoanlaitosta on tehty mukavaa. Korkealaatuinen kokkaaminen ja hauskuus keittiössä eivät ole toinen toistaan poissulkevia tekijöitä.

– Ruoka on jämptiä ja viimeisen päälle mietitty. Treffin brändi on nuorekas, rento ja helposti lähestyttävä. Keittiö on avoin ja asiakkaille täysin näkyvillä. Ruoka nousee hyvin, ja jengi viihtyy niin salissa kuin keittiön puolellakin. Jos kokki murjottaisi, ei ruokakaan maistuisi niin hyvältä kuin nyt, Andy Solomon sanoo.

Brunssit houkuttelevat kauempaakin

Sunnuntaibrunssit Treffissä ovat jo legenda. Brunssille tullaan pitkänkin matkan päästä. Teemat vaihtuvat viikoittain, tarjolla voi olla esimerkiksi ranskalainen maalaisbrunssi, japanilainen sushi-brunssi tai aasialaishenkistä street foodia.

– Teemme myös cateringia ja kierrämme tapahtumissa. Baarissa meillä on laaja valikoima hanaoluita sekä oma olut, joka on todella hyvää. Meillä on myös laadukas viinilista ja baarimestarimme taitavat melkoisen skaalan omia ja kansainvälisiä drinkkejä. Listalta löytyy Treffin signature cocktailit, joita kannattaa tulla maistamaan, Solomon vinkkaa.

Treffi Pub saa tasaisesti kiitosta asiakkailtaan. Tarjoilu toimii ja ruoka tulee nopeasti. Topi Keskisarjan mukaan salaisuus on onnistuneessa suunnittelussa ja hyvissä raaka-aineissa. Uusia ruokatuotteita kehitellään jatkuvasti. Kespron kanssa on tehty yhteistyötä jo pitkään.

– Juuri nyt olemme käyneet Kettusen Pekan kanssa keskusteluja lihoista. Meillä on avotuligrilli, johon tarvitaan laatulihaa. Jatkossa meille on tulossa erikoisempiakin lihoja. Kesprossa on alettu selkeästi herkemmin kuunnella asiakasta, ja uskonkin että yhteistyömme vielä tiivistyy entisestään, Andy Solomon sanoo. Topi Keskisarja kiittelee Kespronetin uudistumisesta.

– Tuotteiden hakuprosessi helpottui paljon ja uuden järjestelmän myötä aikaa säästyy huimasti keittiössä. Meille tulee kuorma joka päivä, rullakosta suoraan keittiöön, sillä varastotilaa ei juuri ole. Pienet varastotilat innostavat myös improvisoimaan.

Lapsi brunssilla Treffi pub & bistrossa Herttoniemessä

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi >>

Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin >>

Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Tenho Restobar on kortteliravintola Helsingin Kalliossa >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä