Tenho Restobar on korttelibaari Helsingin Kalliossa

Tenho Restobar yhdistää hyvän ruoan ja musiikin osoitteessa Helsinginkatu 15, muutama sata metriä ennen Brahen kenttää, Helsingin Kalliossa.

Julkaistu

Teksti

Jaakko Liikanen

Kuvat

Olli Urpela

Tenho.

Ruokaravintolaa ja korttelibaaria yhdistävä Tenho Restobar otti nimensä samassa tilassa kieltolain ajoista 1980-luvulle toimineelta, legendaariselta ravintola Tenholta. Vanhan Tenhon sali oli nykyistä suurempi, sillä siihen kuuluivat myös naapurissa olevat liikehuoneistot. Ennen Tenho Restobaria tilassa toimi rytmimusiikkiklubi Pacifico.

– Alkuperäistä nimeä ei haluttu muuttaa. Tenhossa on sellaista lumoa. Poikkeuksellisen hieno tila tämä onkin. Ja ravintolana Tenho on Kallion suurimpia, Tenhon ohjelmapäällikkö Timjam Uddström kertoo. Tenho Restobarissa on 270 asiakaspaikkaa. Ruokapaikkana tilaa on noin 150:lle.

Ihmiset.

Helsingissä, Kallion kaupunginosassa sijaitsevan Tenho Restobarin omistajiin kuuluvat muun muassa __Agustin Medici __ja suositun töölöläisen Linko PizzaBarin ravintoloitsija Panu Sauri. Tenho avasi ovensa helmikuussa 2016, ja pian viisivuotias Linko avattiin uusissa tiloissa Ruusulankadulla vappuna 2017. Molempien ravintoloiden toimitusjohtajana toimii Martín Fanali.

Tenhon kulttuuriohjelmistosta vastaa ohjelmatuottaja Timjam Uddström. Tenhon asiakkaita tuntuu yhdistävän lämmin suhde kulttuuriin.

– On nuorempia kalliolaisia ja myös vanhemman liiton kalliolaisia. Muualtakin, enimmäkseen Helsingin kantakaupungin alueelta käy meillä paljon väkeä, Timjam Uddström kertoo.

Kulttuuri.

Musiikki- ja muuta kulttuuritarjontaa on Tenhossa seitsemänä päivänä viikossa. Ohjelma on enimmäkseen livemusiikkia. Viikonloppuisin paikalla on dj.

– Viikonloppu on niin kiireinen ja paikka täynnä, että dj on paras ratkaisu, Timjam Uddström sanoo.

Tenhossa halutaan pitää kiinni vanhan kulttuuriravintolan perinteistä – vaikkei vanhan Tenhon valokuvissa näkyviä päivätansseja enää järjestetäkään. Hyvin suosituksi on noussut muutamia kertoja kuussa järjestettävä lavarunoilta, Tenho Poetry Slam. Suosittu on myös sunnuntain ilmainen jazz-klubi ja se tekee päivästä Tenhon henkilökunnalle hyvin työntäyteisen.

– Jostain kumman syystä pizzojen menekki on sunnuntaisin erityisen hyvä, Uddström kertoo.

M517 Kallio Tenho 3

Keittiö.

Hyvää ja yllätyksellistä ruokaa, on Tenho Restobarin resepti. Herkullisten ja täytteiltään omintakeisten pizzojen ohella ruokalistalla on modernia bistroruokaa ja tapaksia. Pizzasta voi bongata päärynää tai japanilaista chilimajoneesia, nizzansalaattia rikastaa lämminsavulohi, hampurilaista Iberico-possu ja ravunpyrstöjä chilinen pil pil -kastike. Uudistetulla listalla on vahvistettu myös vegaaniruokien valikoimaa.

Joka päivä kello 16 ovensa avaavan Tenhon keittiö palvelee maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin iltakymmeneen. Ovet ovat auki puoleenyöhön. Perjantaisin ja lauantaisin keittiö on auki puoli kahteentoista ja kotiin lähetetään kahdelta.

– Olemme huomanneet, että kysyntää riittää myöhään jatkuvalle ruokatarjonnalle.

ravintolatenho.fi

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi >>

Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin >>

Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä